APERITIVO ALLA BOLOGNESE

Tag turen til Emilia Romagna i glasset og på tallerkenen. Regionen med parmigiano reggiano, parma og mortadella, balsamico og tortellini – og som i folkemunde kaldes "Italiens mave".

­

SMAGEN AF BOLOGNA

Tænk Bolognas rustrøde bygninger, geometriske buer og terrazzogulve. Forestil dig dernæst siddende på Piazza San Stefano med rød Lambrusco i glasset og den ene ankommende anretning efter den anden: italienske oliven, tyktflydende balsamico, hvidt brød og sublim olivenolie – alting går op i en højere enhed og tiden står stille.

Servér Italiensk Lambrusco til

Nede i Emilia har Lambrusco'erne været der længe før, der blev slået en bindestreg over til Romagna. Lambrusco'erne har været viltre længe før, nogen fandt på at kalde den slags for Pet Nat, og nede på Po-sletten har de været bedste ven med Culatelloerne, Parmaskinkerne, Mortadellerne og Parmesanerne.

Husker du? Der var en gang, hvor vores tørst efter Lambrusco var nærmest uslukkelig. F.eks. under pinsekarnevallet i 1986, der siden er blevet kaldt Danmarkshistoriens største byfest. Politiken sendte dagen derpå et par journalister på gaden i de tidlige morgentimer for at fange stemningen, og ud fra de ufattelige mængder af skrald og svineri i gaderne konkluderede de, at næst efter øl var det Lambrusco, i særdeleshed den lyserøde af slagsen, der havde holdt festen kørende og angiveligt var medvirkende til, at 337 personer kom på skadestuen.