UGENS FOKUS

  • Saftige, møre og smagfulde Hereford-bøffer til grillen. Pr. kilo 439,-
     
  • 10-15 kilo store vandmeloner fra Syditalien. Pr. kilo 10,- 

  • Label Rouge-hvidløg. Søde, nøddeagtige og perfekte bagte eller til pynt i køkkenet. 

  • Spar 20%* på alt rosévin kun torsdag, fredag og lørdag. 
    *Gælder kun i butikken på Nordre Toldbod. 

  • Ses vi til fredagsbar på fredag 12. august kl. 15-19? Pr. glas 35,- 

  • Husk vi hver dag smører sandwiches af friskbagt foccacia, bøftomater, prosciutto cotto og Emmentaler. Perfekt til picnic på havet eller i det grønne. 

LØGISMOSE FINE WINE – FLERE END 600 IKONISKE FLASKER!

Importen af Fine Wine startede hos Lene og Sven Grønlykke, som var blandt de første i Danmark til at importere domaine-aftappede vine fra Bourgogne. I dag tæller Løgismose store sortiment af Fine Wine flere end 600 flasker exceptionel vin.

Læs om Fine Wine

­

BESTIL FRISK FISK

Frisk fisk leveret direkte fra fiskerikajen samme morgen, som du afhenter din bestilling. Bestil frisk fisk online og afhent i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod.

BESTIL FRISK FISK

Fisk er verdens sidste vilde råvare, og alligevel så fisker vi som om, det var en landbrugsvare, som vi bare kan så noget mere af. Det kan vi ikke. Vi bliver nødt se på, hvordan vi skal fiske i visse områder, så vi ikke ødelægger fiskenes levesteder, men i stedet fisker på en måde, hvor vi sikrer, at der også er fisk i havet til vores børnebørn….

- Jesper Redecker, Fiskerikajen

­

40 års jubilæum i butikken

I 2022 kommer vi til at fejre, at det er 40 år siden, familien Grønlykke åbnede det første vinudsalg på Nordre Toldbod. Oplev eller genoplev to af de vine som var i fast sortiment de første år.

Læs hele historien her

Historien bag vores franske oste

I butikken finder du et stort udvalg af eksklusive franske oste fra Bordier, som er "affineur" og dermed ekspert i at modne oste til absolut perfektion. Bliv klogere og lær oste-sæsonerne at kende.

Læs mere

­

­

SÆSONENS OPSKRIFTER

Tag dine indkøb med i køkkenet og gå på opdagelse i vores store opskrift univers.

Læs alle opskrifterne

­

Butikken på Nordre Toldbod  

I et gammelt pakhus på Nordre Toldbod i Kongens København, med udsigt til Trekroner, Nyholm og Kastellet, blandt kanalrundfarter og Kongeskibet og omgivet af evig brise og genskær fra vandet, se dér ligger Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, og der har den ligget i snart 40 år.

De første år var Løgismose havnens eneste virksomhed, som ikke havde noget med skibsfart at gøre. Siden 1630 havde Københavns Toldvæsen nemlig haft til huse på Toldboden. Og de nikotingule vægge og lange knager til regnjakker i lokalerne på Nordre Toldbod røbede da også, at det ikke var længe siden, at daglejerne, der håbede på en hurtig tjans, havde forladt bygningen, da Løgismose Vinimporti i 1982 flyttede ind. Et vinlager, hvor der blev solgt kasser med vin for de særligt indviede.

 

CONVENIENCE, FØR DET FANDTES

I de følgende år tog specialhandlen til herhjemme. På Nordre Toldbod begyndte man derfor også at lave mad. Henkogninger, fonder og marmelade blev lavet af Lone Grønlykke og solgt før de stort set var nået på glas. I 2001 tog det til. I et samarbejde med Jens Slagter fra Kultorvet og Thomas Rode i køkkenet blev Boeuf Bourguignon, cassoulet og confiterede andelår solgt fra et åbent køkken og efter opskrifter fra Falsled Kro og Kong Hans Kælder. Det skulle vise sig at være lidt af et columbusæg: Kunderne kunne nu få en kombination af mad og vin. De nøjedes nu ikke længere med at komme forbi én gang om måneden efter, men lagde i stedet vejen forbi én gang om ugen efter ugens retter. Vinudsalget på Nordre Toldbod tilbød således sine kunder convenience, før det overhovedet blev et koncept.

 

FRA SMØR TIL CAVIAR

I dag er convenience stadig i højsæde. Den slags, der netop gør det let at spise hjemme, men som var man ude. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og ud fra håbet om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet. Det er råvarer, kolonialvarer og delikatesser, der ikke er allestedsværende, og som derfor bringer nyt og fryd til måltidet. Oven i det eksklusive kan man naturligvis finde basisvarer som smør, hvidløg og kartofler – råvarer, der er mindst ligeså vigtige for måltidets samlede udtryk. Det er vores butikschef, Christian, der sætter dagsordenen og som i stærkt samarbejde med både indkøbere og kokke udvælger de råvarer, vine og delikatesser, du finder på hylderne.

­­

­

ÅBNINGSTIDER

Hverdage

Mandag: lukket

Tirsdag-onsdag: 11.00-18.00

Torsdag-fredag: 10.00-19.00

Weekend 

Lørdag: 10.00-17.00

Søndag: lukket

Gratis parkering foran butikken i 1 time

KONTAKT

Løgismose Vin, Mad & Delikatesser


Nordre Toldbod 16
1259 København K

Tlf. (+45) 33 32 93 32
E-mail: info-butik@loegismose.dk 

 

Skriv til os direkte i Facebook messenger
– vi svarer så hurtigt, vi kan: m.me/loegismose

FIND VEJ

 

VÆR DEN FØRSTE TIL AT FÅ BESKED

Bliv medlem af vores Facebook-side og følg os på Instagram. Her opdaterer vi jævnligt med gode tilbud, nye råvarer, særlige smagninger og andre velsmagende indspark.

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook