jul på hylderne

Vi står klar til at forsyne dig med alskens juleknas, årgangsportvin, julevin og bobler, ypperlige svesker, mandler og vaniljestænger, æbleskiver fra øverste hylde, gavekurve, julegaver til vinentusiasten og gourmanden – og meget, meget mere!

jul på nordre toldbod

­

Lad vores kokke gøre arbejdet til juleaften

BESTIL JULEMIDDAGEN TIL JULEAFTEN

Lad vores kokke gøre arbejdet. Bestil julemenuen og risalamande og hent det hele på Nordre Toldbod

BESTIL STEGT FRANSK, FRITLEVENDE AND

Franske, fritlevende ænder med saftigt, mørkt og mørt kød er et must på julebordet. I Løgismose har vi siden 2008 drevet egen import af franske Berberi- og Canette-ænder

­

Det sker i butikken op til jul

Årets sidste måneder rimer på jul og nytår; to højtider vi elsker hos Løgismose. Butikken bugner med gode råvarer til sæsonen og i hele perioden vil der være forskellige smagfulde serveringer at nyde i butikken.

Det sker i butikken

­

Bestil rôtisserie-grillet kylling

Det roterende rôtisserie gør det muligt at grille kyllingen hele vejen rundt, hvilket giver et ekstra sprødt ydre og saftigt indre.

Bestil rôtisserie kylling
Vores kyllinger er opdrættet i fuld frihed og lever et rigtigt luksusliv i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne

LØGISMOSE FINE WINE – FLERE END 600 IKONISKE FLASKER!

Importen af Fine Wine startede hos Lene og Sven Grønlykke, som var blandt de første i Danmark til at importere domaine-aftappede vine fra Bourgogne. I dag tæller Løgismose store sortiment af Fine Wine flere end 600 flasker exceptionel vin.

Læs om Fine Wine

­

Tapas - Løgismose kokkenes gastronomiske DNA

For vores kokke er de små unikke smagsopleveler, som vi ynder at kalde tapas, deres gastronomisk legeplads.

Løgismose tapas

­

40 års jubilæum i butikken

I 2022 kommer vi til at fejre, at det er 40 år siden, familien Grønlykke åbnede det første vinudsalg på Nordre Toldbod. Oplev eller genoplev to af de vine som var i fast sortiment de første år.

Læs hele historien her

Historien bag vores franske oste

I butikken finder du et stort udvalg af eksklusive franske oste fra Bordier, som er "affineur" og dermed ekspert i at modne oste til absolut perfektion. Bliv klogere og lær oste-sæsonerne at kende.

Læs mere

­

­

SÆSONENS OPSKRIFTER

Tag dine indkøb med i køkkenet og gå på opdagelse i vores store opskrift univers.

Læs alle opskrifterne

­

Butikken på Nordre Toldbod  

I et gammelt pakhus på Nordre Toldbod i Kongens København, med udsigt til Trekroner, Nyholm og Kastellet, blandt kanalrundfarter og Kongeskibet og omgivet af evig brise og genskær fra vandet, se dér ligger Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, og der har den ligget i snart 40 år.

De første år var Løgismose havnens eneste virksomhed, som ikke havde noget med skibsfart at gøre. Siden 1630 havde Københavns Toldvæsen nemlig haft til huse på Toldboden. Og de nikotingule vægge og lange knager til regnjakker i lokalerne på Nordre Toldbod røbede da også, at det ikke var længe siden, at daglejerne, der håbede på en hurtig tjans, havde forladt bygningen, da Løgismose Vinimporti i 1982 flyttede ind. Et vinlager, hvor der blev solgt kasser med vin for de særligt indviede.

 

CONVENIENCE, FØR DET FANDTES

I de følgende år tog specialhandlen til herhjemme. På Nordre Toldbod begyndte man derfor også at lave mad. Henkogninger, fonder og marmelade blev lavet af Lone Grønlykke og solgt før de stort set var nået på glas. I 2001 tog det til. I et samarbejde med Jens Slagter fra Kultorvet og Thomas Rode i køkkenet blev Boeuf Bourguignon, cassoulet og confiterede andelår solgt fra et åbent køkken og efter opskrifter fra Falsled Kro og Kong Hans Kælder. Det skulle vise sig at være lidt af et columbusæg: Kunderne kunne nu få en kombination af mad og vin. De nøjedes nu ikke længere med at komme forbi én gang om måneden efter, men lagde i stedet vejen forbi én gang om ugen efter ugens retter. Vinudsalget på Nordre Toldbod tilbød således sine kunder convenience, før det overhovedet blev et koncept.

 

FRA SMØR TIL CAVIAR

I dag er convenience stadig i højsæde. Den slags, der netop gør det let at spise hjemme, men som var man ude. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og ud fra håbet om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet. Det er råvarer, kolonialvarer og delikatesser, der ikke er allestedsværende, og som derfor bringer nyt og fryd til måltidet. Oven i det eksklusive kan man naturligvis finde basisvarer som smør, hvidløg og kartofler – råvarer, der er mindst ligeså vigtige for måltidets samlede udtryk. Det er vores butikschef, Christian, der sætter dagsordenen og som i stærkt samarbejde med både indkøbere og kokke udvælger de råvarer, vine og delikatesser, du finder på hylderne.

­­

­

ÅBNINGSTIDER

Hverdage

Mandag: lukket

Tirsdag-onsdag: 11.00-18.00

Torsdag-fredag: 10.00-19.00

Weekend 

Lørdag: 10.00-17.00

Søndag: lukket

Gratis parkering foran butikken i 1 time

KONTAKT

Løgismose Vin, Mad & Delikatesser


Nordre Toldbod 16
1259 København K

Tlf. (+45) 33 32 93 32
E-mail: info-butik@loegismose.dk 

 

Skriv til os direkte i Facebook messenger
– vi svarer så hurtigt, vi kan: m.me/loegismose

FIND VEJ

 

VÆR DEN FØRSTE TIL AT FÅ BESKED

Bliv medlem af vores Facebook-side og følg os på Instagram. Her opdaterer vi jævnligt med gode tilbud, nye råvarer, særlige smagninger og andre velsmagende indspark.

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook