Bordeaux

305 Resultater
Collection Cru Bourgeois Exceptionnel  - 14 slotte

Spar 40%

Château Latour
Château Suduiraut 37,5cl

Spar 33%

v/12 stk.

Pauillac de Latour
Château Suduiraut
Cheval Noir Saint-Émilion Grand Vin
Le Benjamin de Beauregard ØKO
Château Haut-Pougnan Blanc
Château Rocheyron - Peter Sisseck
Château Cantegril 37,5cl

Spar 33%

v/12 stk.

Château Cantemerle
Château Dallau

BORDEAUX

Bordeaux-vinenes karakter- og stilforskelle skyldes bl.a. vekslende jordbundsforhold og forskydninger i druesammensætning. I generationer har det været populært at skelne mellem venstre og højre bred af Gironde-floden.

VENSTRE BRED

Langs venstre bred finder vi Médoc og Haut-Médoc og alle de fornemme Grand Cru Classé-slotte i kommunerne Margaux, Saint-Julien, Pauillac og Saint-Estèphe. Her spiller druen Cabernet Sauvignon første violin, mens de andre medlemmer af ensemplet falder ind efter gehør. Resultatet er ranke og syrefriske vine som mange ynder at kalde maskuline.

HØJRE BRED

Da Napoleon den 3. op til verdensudstillingen i 1855 befalede at der skulle skabes en liste over de bedste vine i Bordeaux, glimrede vinene fra højre bred ved deres fravær. De var simpelthen ikke dyre nok, og slotsejerne havde ikke de samme forbindelser til embedsværket. Langs højre bred ruller vi igennem Côtes de Blaye og Côtes de Bourg, inden vi lander i Fronsac, Pomerol og Saint Émilion. Her er det druen Merlot, der regerer ofte med god hjælp fra Cabernet Franc. Resultatet er mere runde og fyldige vine som mange ynder at kalde feminine

kort over bordeaux

BORDEAUX I LØGISMOSE

I Løgismose smager vi en del af vinene allerede som fadprøver, og ellers støtter vi os til vores erfaring (alene 75 år for tre medlemmer i smagepanelet) samt karaktererne fra de vinkritikere, vi kender og har tillid til.

Vi har gennem årene opbygget særdeles gode kontakter i Bordeaux, som gør det muligt at øge vores allokationer i en ”Jackpot-årgang” som 2019, hvor priserne var lave, men kvaliteten den bedste i mange år. På de fleste vine er verdensmarkedsprisen allerede steget markant – ikke mindst for de mest prestigiøse, hvor prisen er mere end fordoblet.

Vi valgte ikke at sælge vinene en primeur og kan derfor nu tilbyde en hel perlerække, hvoraf mange for længst er udsolgt hos andre importører.

Årgang 2019 kommer med vores størst mulige købsanbefaling. Skal du bruge råd og vejledning, så kontakt os på salg@loegismose.dk

 

In my view, it is in Saint-Estèphe and Pauillac, where so many wines are exceptional to profound, at all levels in the hierarchy of terroirs. Quality is superb moving south into Saint-Julien and then Margaux, but maybe just a touch less impressive overall. PessacLéognan also looks very, very good. Many of the second wines (often shown en primeur on the Left Bank but less frequently on the Right) are fabulous. Overall, 2019 is an extremely high-quality and consistent vintage on Bordeaux’s Left Bank

- Antonio Galloni - Februar 2022