Bordeaux

206 Resultater
Château Doisy-Daëne  -  37,5cl

Spar 30%

v/12 stk.

Château Cantemerle
Château Rocheyron - Peter Sisseck
Château Laroque
Château Belles-Graves
Château Rieussec 37,5cl

Spar 30%

v/12 stk.

Les Hauts du Tertre
Chateau Bonalgue
Château Belles-Graves -  37,5cl

Spar 30%

v/12 stk.

Château les Millaux Parcelle 45
L'Esprit de Chevalier
Château Haut Marbuzet
Château Taillefer

BORDEAUX

Bordeaux-vinenes karakter- og stilforskelle skyldes bl.a. vekslende jordbundsforhold og forskydninger i druesammensætning. I generationer har det været populært at skelne mellem venstre og højre bred af Gironde-floden.

VENSTRE BRED

Langs venstre bred finder vi Médoc og Haut-Médoc og alle de fornemme Grand Cru Classé-slotte i kommunerne Margaux, Saint-Julien, Pauillac og Saint-Estèphe. Her spiller druen Cabernet Sauvignon første violin, mens de andre medlemmer af ensemplet falder ind efter gehør. Resultatet er ranke og syrefriske vine som mange ynder at kalde maskuline.

HØJRE BRED

Da Napoleon den 3. op til verdensudstillingen i 1855 befalede at der skulle skabes en liste over de bedste vine i Bordeaux, glimrede vinene fra højre bred ved deres fravær. De var simpelthen ikke dyre nok, og slotsejerne havde ikke de samme forbindelser til embedsværket. Langs højre bred ruller vi igennem Côtes de Blaye og Côtes de Bourg, inden vi lander i Fronsac, Pomerol og Saint Émilion. Her er det druen Merlot, der regerer ofte med god hjælp fra Cabernet Franc. Resultatet er mere runde og fyldige vine som mange ynder at kalde feminine

kort over bordeaux