Bordeaux

190 Resultater
Le Benjamin de Beauregard ØKO
Château Rieussec 37,5cl
Château les Millaux Parcelle 45
Château Chasse-Spleen
Lacoste Borie
Château Grand Village Blanc
La Fleur Rocheyron - Peter Sisseck
Château Rocheyron - Peter Sisseck
Château Doisy-Daëne  -  37,5cl
Château Poujeaux
Murmure de Larcis Ducasse
Fleur de Pedesclaux
Chateau Bonalgue

BORDEAUX

Bordeaux-vinenes karakter- og stilforskelle skyldes bl.a. vekslende jordbundsforhold og forskydninger i druesammensætning. I generationer har det været populært at skelne mellem venstre og højre bred af Gironde-floden.

VENSTRE BRED

Langs venstre bred finder vi Médoc og Haut-Médoc og alle de fornemme Grand Cru Classé-slotte i kommunerne Margaux, Saint-Julien, Pauillac og Saint-Estèphe. Her spiller druen Cabernet Sauvignon første violin, mens de andre medlemmer af ensemplet falder ind efter gehør. Resultatet er ranke og syrefriske vine som mange ynder at kalde maskuline.

HØJRE BRED

Da Napoleon den 3. op til verdensudstillingen i 1855 befalede at der skulle skabes en liste over de bedste vine i Bordeaux, glimrede vinene fra højre bred ved deres fravær. De var simpelthen ikke dyre nok, og slotsejerne havde ikke de samme forbindelser til embedsværket. Langs højre bred ruller vi igennem Côtes de Blaye og Côtes de Bourg, inden vi lander i Fronsac, Pomerol og Saint Émilion. Her er det druen Merlot, der regerer ofte med god hjælp fra Cabernet Franc. Resultatet er mere runde og fyldige vine som mange ynder at kalde feminine

kort over bordeaux