• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Gudesmukke garda

Gardasøen var engang et skattet og eksotisk rejsemål, og der er stadig masser af maleriske steder hele vejen rundt om søen. Hvis man kan finde dem for bare turister. Med 12 mio. gæster går det hele hver sommer op i hat og briller, men i det tidlige forår og om efteråret er der vidunderligt ved Gardasøen.

Fagekspert Per Bach

ITALIA IN ROSA

Hvad enten de kalder dem chiaretto, rosati eller rosé, bliver støvlelandet lige nu gennemskyllet af en fuldstæn- dig fornyet fokusering på lyserøde vine i alle afskygninger. Det ligner et frontalangreb på en af de sidste franske bastioner i vinens verden: de provencalske rosévine.

På Vinitaly i Verona i april var det muligt at smage næsten 600 forskellige italienske rosévine. Flere regioner præsenterede deres rosévine på særlige stande, og 14. april under- skrev en række konsortier en musketer- ed om at styrke og fremme produk- tionen af italienske rosévine.

"Patto d’Intenti per la valorizzazione del vino rosato autoctono italiano" hedder dokumentet, som skitserer vejen frem mod en vækst på intet mindre end 15 % om året de næste fem år! Ambitiøst, men efter at have smagt de første 200 lyserøde italienske ambassadører fra 2017-årgangen tror jeg på projektet.

Der er en enorm aromatisk variation i spil, og samlet set har man fundet ind til en lidt lysere og lidt lettere stil, hvor især håndteringen af den lille restsødme der løfter frugten helt op i næsen på os, er blevet markant mere raffineret.

Det er Consorzio Garda Classico, Consorzio del Bardolino og konsortiet for det stadig næsten ukendte distrikt Valtènesi, der i den grad har taget teten.

Allerede midt i marts arrangerede de ”Anteprima Chiaretto 2018” i den stemningsfulde toldbygning i Lazise, og 1.-3. juni følger ”Italia in Rosa – 11. edizione” oppe på det gamle Castello i Moniga del Garda. En begivenhed, som i år tiltrækker flere end 250 producenter fra hele Italien og dermed bliver det perfekte spot for alle, der vil opleve hvorledes de lyserøde italienske vine kan (hen) rykke.

 

OVERNATNING VED MINCIO-FLODEN

Små studiolejligheder med fantastisk beliggenhed i renoverede møllebygning- er fra det 15. århundrede opført midt ude i Mincio-floden ved Valeggio. En af de mest seværdige små landsbyer i hele Italien, Il Borghetto nei Mulini.

Se mere på borghetto.it

 

SOPPETUR OMKRING SIRMIONE

Smid skoene, og gå en tur rundt om den lille klippeø, og mærk med tæerne, hvor- ledes det varme termiske vand trænger op fra undergrunden. Find Via Punta Stefano, og følg skiltene mod "passegiata panoramica" for enden af vejen, og tag så turen på de flade klipper 100-300 meter ude i Gardasøen hele vejen rundt om øen frem til den offentlige strand, neden for ruinerne af

Abbazia di San Salvatore.

 

OSTESAFARI PÅ MONTE BALDO

Tag svævebanen op på bjerget fra Malcesine, og oplev den svimlende udsigt og køer og får, der græsser med forbud mod at æde de mange fredede orkideer. Besøg de gamle stenhytter, og smag den vidunderlige Formaggio Monte Baldo, der mange steder stadig frem- stilles under meget primitive forhold, for eksempel Malga Zocchi nær svævebane- stationen.

 

Studiolejlighederne ved Mincio-floden: Il Borghetto Vacanze nei Mulini

­

Ostesafari på Monte Baldo

­

Soppetur omkring Sirmione