• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Vores venner i Valpolicella fortsætter med at imponere

Producent: Corte Figaretto | Område: Valpolicella, Italien

Historien om Corte Figaretto handler om Mauro Bustaggi og Patrizia Gandi, der en dag ikke længere ville finde sig i, at familiens fremragende druer sank ned i de mægtige middelmådige blandinger hos Cantina Sociale di Valpantena. I 2003 annullerede de deres aftale med kooperativet og med hjælp fra familie, venner og selvfølgelig også en bank lykkedes det dem at etablere vingården Corte Figaretto.

Siden har de hvert eneste år formået at imponere en lille smule mere, og nede på vingården vokser stakken af visitkort fra danske importører, som gerne vil overtage importen, støt.

Fagekspert, Per Bach

­

Jeg mødte Patrizia første gang i foråret 2006 ved en middag på det hyggelige Enoteca della Valpolicella i Fumane hvor vores værtinder Ada Riolfi og Carlotta Marchesini sædvanen tro diskede op med en menu, som næsten fjernede fokus fra de vine som det hele handlede om. Det var Consorzio Tutela dei Vini Valpolicella, som havde arrangeret et stævnemøde mellem et dusin vinimportører og lige så mange vinproducenter, som minglede rundt og præsenterede deres vine for de stadig mere opstemte importører.

De fleste havde 3-4 vine under armen, men Patrizia havde kun sin unge Valpolicella. Hun og Mauro var lige startet og deres første Ripasso og Amarone var endnu ikke klar, men hvis jeg kunne lide deres Valpolicella ville hun sende prøver når vinene var blevet aftappet. Og sådan gik et til at Løgismose i efteråret 2006 blev Corte Figaretos første kunde udenfor Italien.

Vinene kom med en saftig friskhed som mange fandt charmerende og ramte samtidig danskernes uslukkelige tørst efter Ripasso. Kort efter introduktionen måtte vi rekvirere nye forsyninger og i de første år havde vi en særlig aftale med Mauro og Patrizia, hvor vi lovede kun at aftage halvdelen af deres produktion, selvom vi nemt kunne sælge hele molevitten.

Corte Figaretto er stadig vores ubetinget bedst sælgende italienske vinhus, men da Mauro og Patrizia har investeret i nye vinmarker og langsomt øget produktionen, er der ikke længere helt det samme tryk på som tidligere. Samtidig har vi købt stort ind og der burde derfor være Valpolicella, Ripasso og Amarone nok til alle.

­

­

­

Herlig rank, ren og saftig Ripasso, som byder ind med langt mere karakter end de allerfleste andre Ripasso-vine på markedet. Jovial, men på ingen måde endimensionel. Bare så imødekommende at man ikke kan undgå at blive en lille smule glad i låget.

Frokost hos Roberto Merzari

Ofte laver Patrizia en vidunderlig Risotto a la Amarone når vi kommer på besøg. Men det sker også at Mauro og Patrizia vælger at smide deres vine i bilen for at tage os med ud på en af de mange vidunderlige restauranter i området.

En af favoritterne er den gamle Villa De Winckels, hvor Roberto og hans team både klarer gourmetmiddage i il ristorante, buffeter med masser af overdådige antipasti i gårdhaven eller vinsmagninger i deres Enoteca Cantina del Generale hvor 500+ vine fra Veneto utålmodigt venter på proptrækkeren.

Soggiorno romantico i gammelt vagttårn

Villa De Winckels er også en såkaldt Residenza d’Epoca hvor man kan overnatte i historiske omgivelser. Mest spek- takulært er deres La Torretta, et gammelt vagttårn, som inde i Verona kaldes ”tower of love” fordi mange brudepar tilbringer deres første lovformelige nat sammen netop her.

For rørende 120får man en suite i 3 plan med en mægtig tagterrasse på toppen, hvorfra man med aftenens sidste glas Amarone i hånden kan nyde den mest vidunderlige udsigt ud over Valpolicellas bølgende vinstokke inden man stiger ned i den mægtige dobbeltseng på andensalen.

Udsigten fra den røde bænk

Mauro og Patrizia på deres røde ikke helt lille bænk, som de har fået parkeret ved deres nyindkøbte små parceller med gamle vinstokke på stejle terrasser højt oppe over landsbyen Santa Maria in Stelle en halv snes km nord for Verona. Bænken er en del af kunstneren Chris Bangle's THE BIG BENCH COMMUNITY PROJECT, som handler om fredfyldt at nyde udsigten, som om man var et barn igen. De første bænke blev opstillet i Piemonte, men spreder sig nu til hele Italien.

Koordinater: 45.501070, 11.040333