• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Vin & mad-match

Drøm dig med til Bordeaux

Rejs med til Frankrig og indtag Bordeaux i mere end én forstand. Vi har fundet et perfekt vin & mad-match til dig.

­

Vi starter rejsen på venstre bred af Gironde-floden i det nordlige Bordeaux. Her triller vi ind på gårdspladsen ved det historiske slot Château Pédesclaux med udsigt over vinmarkerne og den lille by Pauillac, der ligger side med side med berømthederne Mouton Rothschild, Lafite Rothschild og Pontet Canet. Her fylder vi husets 2. vin Fleur de Pédesclaux i glasset og får serveret svampetoast med røget andebryst på tallerkenen.

Herefter går turen over floden til højre bred. Vi ruller stille og roligt igennem Côtes de Blaye og Côtes de Bourg, før vi lander i den lille by Libourne, hvor vi slår os ned på en bistro og drikker ærkelokal Château Beauregard og nyder bistro-klassikeren over dem alle; Côte de Boeuf.

Vi runder Bordeaux-turen af kun et par minutter mere syd på hos vinhuset, Château Rocheyron, hvor den danske vinmager, Peter Sisseck, har en finger med i spillet, og fryder os over, hvor meget godt Bordeaux har at byde på.

 

En tår af Bordeaux

Fleur de Pédesclaux, 2018 - Château Pedesclaux

92-94 point - James Suckling 

''The density of this second wine of Pédesclaux is impressive with savory and juicy fruit and mushroom undertones. Medium to full body, savory tannins and a delicious finish.''

Dette er den interessante 2. vin fra Château Pédesclaux i Pauillac, som indtil for få år siden hed Lucien de Pédesclaux. Vinen er en ægte 2. vin forstået på den måde, at den reflekterer ambitionerne omkring 1. vinen hvilket gør Fleur de Pédesclaux en af de mest interessante 2. vine, man lige nu kan følge på venstre bredden i Bordeaux.

En meget saftig, blomstrende og storcharmerende vin, der ikke fornægter sit ekstraordinært høje indhold af sunde Merlot druer, og som synes så appellerende allerede nu at det er svært at forstille sig større drinkability i en Pauillac. Der er dejlige associationer til mørke kirsebær, solbær og viol som langsomt svømmer væk i de mere røgfyldte og krydrede aromaer fra fadlagringen.

bordeaux mad og vin match

En bid af Bordeaux

Svampetoast med røget andebryst

Af Vinskribent Signe Wulff

En del af min kærlighed til Frankrig handler uomtvisteligt om dét, der foregår ved bordet og den måde, franskmændene angriber deres mad og måltider på. Nogle gange findes lykken i de mest banale ting, lavet på gode råvarer. En dejlig spise på denne tid af året er svampetoast med noget så ærkefransk som røget andebryst. 

Egentlig kan man samle svampe hele året, men især efter en lun og fugtig sensommer og en periode med regn, er sandsynligheden for at opdage de små perler i skovbunden stor. Så når kurven er fyldt med lækre spisesvampe, skal man være et skarn, hvis man ikke gør franskmændene kunsten efter. Undlad at spare på de bitre salater, som er et vigtigt modspil til den røgede og fede smag. 

En perfekt efterårsret, som passer perfekt til Fleur de Pédesclaux

Bon appétit!

 

Læs opskriften her

En del af min kærlighed til Frankrig handler uomtvisteligt om dét, der foregår ved bordet og den måde, franskmændene angriber deres mad og måltider på.

 - Vinskribent Signe Wulff

EN TÅR AF BORDEAUX

Le Benjamin de Beauregard, 2018 - Château Beauregard

Fra Pauillac kører vi over floden til højre bredden og inden vi kører ind på slotspladsen ved Château Beauregard, nyder vi udsigten over mod kirken i Pomerol og vinmarkerne, som leverer frugten til Le Pin, Fleur-Pétrus, Vieux-Château-Certan og selveste Pétrus.

Château Beauregard, er en af de få ''rigtige'' vinslotte i Pomerol og tilmed så yndefuldt, at den amerikanske milliardær Florence Guggenheim har fået opført en kopi på hendes ejendom på Long Island i New York. Vinen vi smager på, er ikke en ægte 2. vin, hvis man opfatter andenvinen, som det der bliver vejet og fundet for let, når Le Grand Vin sammenstikkes. I stedet er der tale om frugten fra ca. halvdelen af de 34 parceller, som  Beauregards tekniske direktør Guillaume Fredoux har inddelt de 17,5 ha. i. Nemlig de parceller som ikke befinder sig på det såkaldte Le Plateau.

Det er ikke den mørkeste Pomerol, vi har set, men i glasset overbeviser den med sine delikate noter af brombær, solbær, mynte og søde krydderier fra fadene fra første snif. Den er saftig, og da tanninerne allerede fornemmes som fløjlsagtige, behøves der ikke så meget betænkningstid her. Vinen kan sagtens gemmes nogle år, men når man sidder med den i glasset, spørger man sig selv; hvorfor dog?

   psst. Prøv den sammen med Côte de Boeuf, for det perfekte vin & mad-match.

­

Côte de Boeuf mad og vin match

EN BID AF BORDEAUX

Côte de Boeuf med Karl Johan-bearnaise og pommes frites

Côte de Boeuf er en af de helt store bistro-klassiker. Så simpel og så god!

Côte de Boeuf er også et kostbart stykke kød, så lav retten, når vennerne eller den bedre halvdel skal forkæles. Skænk Pomerol i glasset fra Château Beauregard for det perfekte mad og vin-match. Er aftenen en af de helt særlige, hvor der ikke skal indgås nogle kompromiser, så fuldend oplevelsen og servér Château Rocheyron i glasset for den perfekte kombination af eksklusivt, mørt kød og kompromisløs vin. 

Bon appétit!

 

Læs opskriften her

 

First we take Ribera, then we take Bordeaux

- Ole Troelsø

EN TÅR AF BORDEAUX

Château Rocheyron - Peter Sisseck, 2018 - Château Rocheyron

96-97 point - James Suckling 

"Extremely solid and powerful with layers of blackberry and black-olive character. Some hazelnuts. Full-bodied. Classic style with intense tannins and impressive austerity. Very long." 

Vi slutter rejsen i Bordeaux af med manér i Saint-Emilion. Her tager vi forbi Château Rocheyron. 

“First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint Emilion, og berettede at de 9.000 flasker at den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger.

Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz. Der er blevet investeret maksimalt i alt der skal til for at behandle druerne på første klasse og forvandle dem til respektindgydende vine. Men målet er ikke at skabe mørke og intense vine med højt alkohol. Tværtimod: Målet er at fintune den særlige finesse og delikate friskhed, som ifølge Peter Sissick er Bordeaux’s særlige gave til vinens verden.

Vinen kan med fordel dekanteres i 1-2 timer inden serveringen. Så bliver den lidt blødere og meget mere parfumeret fordi fadet ligesom bliver skubbet lidt i baggrunden. 

­

SMAG BORDEAUX 2018 

Hos Løgismose, Nordre Toldbod, kan du købe udvalgte Bordeaux-vine. Derudover kan du smage på følgende vine; Château Cantemerle, Château Bonalgue og Château du Courlat. Vinene kan smages i vinbarren fra kl. 15, tirsdag - lørdag, fra 30. september til og med torsdag 14. oktober

­

bordeaux kort mad og vin match

BORDEAUX

Bordeaux-vinenes karakter- og stilforskelle skyldes bl.a. vekslende jordbundsforhold og forskydninger i druesammensætning. I generationer har det været populært at skelne mellem venstre og højre bred af Gironde-floden.

VENSTRE BRED

Langs venstre bred finder vi Médoc og Haut-Médoc og alle de fornemme Grand Cru Classé-slotte i kommunerne Margaux, Saint-Julien, Pauillac og Saint-Estèphe. Her spiller druen Cabernet Sauvignon første violin, mens de andre medlemmer af ensemplet falder ind efter gehør. Resultatet er ranke og syrefriske vine som mange ynder at kalde maskuline.

HØJRE BRED

Da Napoleon den 3. op til verdensudstillingen i 1855 befalede at der skulle skabes en liste over de bedste vine i Bordeaux, glimrede vinene fra højre bred ved deres fravær. De var simpelthen ikke dyre nok, og slotsejerne havde ikke de samme forbindelser til embedsværket. Langs højre bred ruller vi igennem Côtes de Blaye og Côtes de Bourg, inden vi lander i Fronsac, Pomerol og Saint Émilion. Her er det druen Merlot, der regerer ofte med god hjælp fra Cabernet Franc. Resultatet er mere runde og fyldige vine som mange ynder at kalde feminine

DRØM DIG MED TIL ITALIEN

Vin & mad-match inspiration. Rejs med til Italien, og indtag støvlelandet i mere end én forstand.

Læs mere

Drøm dig med til Bourgogne

Vin & mad-match inspiration. Rejs med til Frankrig, og indtag Bourgogne i mere end én forstand.

Læs mere