Forge de Laguiole

En række kriterier definerer den sande Laguiolekniv: formen, materialet, fremstillingsprocessen og det sidste finish.

39 Resultater
Champagnesabel Sabatier - Laguiole - 27cm
1 Kniv + 1 Gaffel - Oliven
Steakknive - Sort horn - 2 stk - Stålbeslag
Forge de Laguiole

­

Laguiole en kniv med ophav i tradition

Den gamle knivsmedje Forge (fransk for smedje) de Laguiole har hjemme i den lille by Laguiole midt i Centralmassivet. Vi befinder os for alvor på landet, midt i ”ko-land”, et frodigt og ubeskriveligt smukt landskab af plateauer og udslukte vulkaner, hvor horder af ko-racen ”la vache Aubrac” med klokker om halsen trasker stilfærdigt omkring og gumler på græs, mens fluerne flokkes om dem.

Laguiole-kniven opstod i det forrige århundrede som en naturlig videreudvikling af "capuchadou'en", en beskeden dolk, som bønderne i Aubrac anvendte. Da det var smed- ene i Laguiole, der udtænkte og støbte kniven, døbte de den efter dens ophavssted - længe inden vi begyndte at tænke på ophavsret. I dag er de håndlavede knive blevet et kultobjekt, der lovprises over hele verden for deres enkle, praktiske og smukke design.

­

Viden om Laguiole

  • At Laguiole bruges som et generisk navn for en type kniv. Der er desværre ingen ophavsrettighed på navnet som derfor misbruges. Man bør som køber derfor være meget opmærksom i et marked, der flyder over af knive og kopier produceret dels andre steder i Frankrig, dels udenfor Frankrig
  • At der er livstidsgaranti på en proptrækker fra Forge de Laguiole
  • At den ciselerede bi eller flue er Laguiole-knivens emblematiske symbol.
  • At Forge de Laguiole er den sidste tilbageværende smedje, som smedjer knivene fra A-Z på ophavsstedet. Her insisterer man på en opretholdelse af det traditionelle håndværk, og for kendere er kniven fra Forge de Laguiole således den eneste "rigtige" Laguiole-kniv.

 

  Vi modtager gerne bestillinger på andre materialer eller produkter fra Forge de Laguiole. Skriv til salg@lmfood.dk eller ring på 33 32 93 32.