• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Er vin en rejse værd?

Det kan det være, når scenen omkring bliver en del af nydelsen. Vinturisme er populært som aldrig før, og et stigende antal producenter verden over indretter sig derefter. Kælderdørsalg, smagerum, restauranter og ligefrem overnatningsmuligheder indrettes i forbindelse med vingården. Udfordringen ”don’t drink and drive” løses på opfindsom vis med guidede cykelture, minibusser eller hesteryg, uden der dog er garanti for, at ulykker ikke kan opstå alligevel.

Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg

Det er altid en god idé at tjekke på forhånd, inden man be- giver sig mod en vingård, om der er åbent uden forudgående aftale. Tendensen er, at de større vingårde i højere grad hilser besøgende velkommen inden for en given åbningstid, og her behøver man ikke melde sin ankomst med mindre,

at man er en større gruppe. Der vil som regel blive serveret smagsprøver enten gratis eller for et symbolsk beløb, og man kan mange steder købe de smagte vine med hjem.

Andre steder vil det fremgå, at smagning kun er ”by ap- pointment” og atter vil der være vinerier, hvor man ganske enkelt ikke kan komme ind uden at kende nogen, der ken- der nogen. Det er ikke svært at forestille sig, hvad interessen for prominente navne som Domaine Romanée-Conti og Château Margaux bringer med sig. Sådanne steder hopper man ikke bare forbi.

Heldigvis er der adskillige vingårde, som gladelig og generøst tager imod besøgende, og i de este vinområder vil man også kunne glæde sig over et interessant udbud af restauranter i alle niveauer, som ligger sig i kølvandet af vinturismen.

Man vil også ere steder kunne finde interessante vinforretninger med et imponerende udbud af de lokale vine, om end man skal vogte sig for turistpriser.

I høstperioden er det generelt ikke et godt tidspunkt at be- søge vingårde, særligt ikke de mindre. Her vil de være travlt optaget i vineriet, med mindre de er af en størrelse, hvor de har folk ansat til at tage sig af kælderdørsalg. August vil i store dele af Europa være præget af ferielukning, da f.eks. Frankrig, Spanien og Italien gennemgående holder ferie i denne måned. April til juli er til gengæld oplagt at besøge vingårde.

September kan også være en mulighed afhængig af hvilket område, der er tale om på den nordlige halvkugle. På den sydlige vil februar som regel være den travle høstmåned igen afhængig af område og hvilke vintyper, der laves.

Besøg vores leverandører rundt omkring i verdens vinområder

 

Besøg Toscana, Italien

Badia a Coltibuono

Nyd den ægte toscanske stemning på Badia a Coltibuono i Chianti ca. 60 km syd for Firenze. Bo i det gamle kloster fra 1000-tallet, hvor værelser og mindre lejligheder er smukt og sanseligt udformet i de historiske rammer. Til hotellet hører også en restaurant, der om sommeren frister med servering udendørs på den store terrasse under pergolaer og med et imponerende vue over Toscanas rullende bakker. En stor del af råvarerne, der bruges i det traditionelt funderede køkken, dyrkes lokalt på gården og ud over en bred række lokale toscanske vine, kan man også opleve Badia a Coltibuonos egne vine i adskillige årgange.

Se vin fra Badia a Coltibuono

 

Loc. Badia a Coltibuono
53013 Gaiole in Chianti
Coltibuono.com

Besøg Bordeaux, Frankrig

Château Belles-Graves

Gode restauranter i Libourne og traveture i UNESCO-byen, Saint-Émilion, kan nås fra Château Belles-Graves, der tilbyder rolige, æstetiske omgivelser med udsigt til Pomerols vinmarker fra slottets fire individuelt indrettede værelser. Nyd morgenmad på terrassen eller i den smukke stue og fortsæt med vinsmagning og rundtur i kælderen hos Xavier Pithon. Xaviers familie har ejet Belles-Graves siden 1938, og slottets vine er konsekvent blandt de bedste i appellationen Lalande-de-Pomerol. Med mindre end en times kørsel fra Bordeaux-by er perlerækken af spændende appellationer på Bordeauxs venstrebred også indenfor rækkevidde.

Se vin fra Belles-Graves

Château Belles-Graves
1 Allée de Belles-Graves
33500 Néac
Belles-graves.com

Besøg Wachau, Østrig

Weingut Knoll

Unterloiben i Wachau ligger let tilgængeligt blot en time fra landets hovedstad, Wien, eller som et stop på vejen mod sydligere himmelstrøg. Familiedynastiet Knoll, hvor den førstefødte søn gennem generationer er navngivet Emmerich, har kultstatus ikke bare i Østrig men i hele vinverdenen. Vil man opleve hvidvine i verdensklasse, er familiens livlige restaurant, Loibnerhof, et stenkast fra Donau floden, et besøg værd. Det er gennemført østrigsk, men til den kølige, stramme side, og de karakteristiske grønne farver når deres højdepunkt i sommerhalvåret, når der dækkes op i den store have under frugttræerne. Nyd Østrigs bedste vine til lokale egnsretter, god stemning eller det, som vi på godt dansk kalder liv og glade dage. Overnatning kan ske i familiens små lejligheder i gåafstand fra restauranten.

Se vin fra Weingut Knoll

 

Restaurant Loibnerhof
Unterloiben 7
3601 Dürnstein
Loibnerhof.at

Loiben No 30 Apartments
Unterloiben 30
3601 Dürnstein
Loiben30.at

Besøg Hemel-en-Aarde, Sydafrika

Creation Wines

Man kan hurtigt få adskillige dage til at gå med at nyde vin og mad på de eksklusive vingårde i Hemel-en Aarde-dalen, og selvom Creation er en af de sidste, man møder, når man kører ind ad den snoede vej fra kysten, må den ikke forbigås. Fra terrassen er udsigten til vinmarker, vandreservoir og bjerge formidabel. Restauranten, der kun har åbent til frokost, specialiserer sig i de såkaldte ”pairings”, som er detaljerede sammensætninger af vingårdens egne vine og små retter. Stemningen er afslappet og bekymringsfri, personalet ligeså uden det på nogen måde går ud over effektiviteten.

Bo i Hermanus, som ligger ca. 1,5 time fra Cape Town, og som er et af verdens bedste steder at observere hvaler eller check ind på det eksklusive Grootbos med betagende udsigt over hele Walker Bay.

Se vine fra Creation Wines

 

Creation Wines
Hemel & Aarde Road R320
Hermanus 7200
Creationwines.com