Vin

Rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin og meget mere – udvalgt af Løgismose.

2367 Resultater
Smagekasse med 6 flasker Châteauneuf-du-Pape

Medlemspris

Ribera del Duero Flor de Pingus - MAGNUM

Medlemspris

Tawny Portvin Løgismose - 75cl

Medlemspris

Castilla y León Sardón
Ribera del Duero Pingus BIO
Lirac

6 stk. 795,00

Tawny Port Special Reserve Coroa de Rei

Spar 33%

v/12 stk.

Sherry -  Pedro Ximenez -   Cuesta - 37,5cl
Colheita port + Summerbird

Medlemspris

Lirac Les Cosses Vacquières

Medlemspris

Colheita Port Coroa de Rei

Medlemspris

Sancerre Blanc
Beaujolais-Villages Nouveau Serigraphie

Medlemspris

Champagne Ruinart Blanc de Blancs Brut

Medlemspris

Pouilly-Fumé Nanogyra
Costières de Nîmes

Spar 33%

v/12 stk.

Bolgheri Sassicaia
Le Benjamin de Beauregard ØKO
Spätburgunder
Castilla y León QS Quinta Sardonia - BIO

Medlemspris

Vin hos Løgismose

Hvornår har du sidst nydt et godt glas vin? Et glas vin, som får alle smagssanserne vækket og hvor vinen favner omgivelserne og fuldender oplevelsen. Det er disse glas vin, som vi husker allerbedst.

Hos Løgismose er vi vinentusiaster med mange års erfaring. Vores ambition er at dække hele paletten af vine fra de letdrikkelige følgesvende, der serveres til de nære samtaler mennesker imellem til de opmærksomhedskrævende og ambitiøse vine, der drager vinnydere dybere ind i vinens forunderlige univers. Med andre ord, kan du hos Løgismose købe vin til hverdag og fest, til underholdning og til pral, til at slukke tørsten eller til at få maden til at søge mod nye niveauer og til at servere til din datters konfirmation eller til at forkæle din partner og jeres gæster, på jeres 25 års bryllupsdag. Valget er dit og valgene er mange.

Hvad er vin?

Hvordan vil du forklare, hvad vin er, til et 7 årigt barn? Helt enkelt og skraldet for voksenindsigt, er vin en drik. Man kan argumentere for, at vin er den mest forædlede drik, vi kender til, og historien om vin er også en historie om kultur, mennesker, generationer, traditioner og vores trang til at beruse os. Nogle mennesker bruger et helt voksenliv på at studere, smage og forstå vin, og det kan blive så elitært, at vi glemmer, at det i alt sin enkelthed er det, et 7-årigt barn kan forstå, vin er. Bare en drik.

Vin i alle afskygninger 

Det er menneskets kærlighed til vin, der har gjort druer til den mest plantede frugt i verden. Den søde most kan gennem alkoholisk gæring omdannes til en nærmest ubegribelig mangfoldighed af drikke i et væld af farver og med smagsnuancer, der rækker langt ud over, hvad man forbinder med smagen af den friske drue i sig selv. Hvidvin, rødvin, rosévin, orangevin, vin med bobler og hedvin for ikke at nævne vin lavet på rådne druer, vin lavet på tørrede druer, vin tilsat krydderier og vin lagret på egetræsfade.

 

Franske vinmarker fra Rhône-regionen

Franske vinmarker fra Loire-regionen

Med det store udvalg af vin findes også en kultur omkring hvordan og hvornår, vin nydes. Hvilken temperatur serveres de forskellige vintyper ved? Hvilken tid på dagen, nydes de og til hvad? Hvilke glas serveres vin i? Dannelse indenfor vinens verden er en rejse i sig selv.

Hvorfor er vin lavet på druer?

Men hvorfor lige druer? Andre typer frugt kan også gæres og give en form for ”vin” f.eks. æblevin og kirsebærvin.

Vinstokkens evne til at transmittere en smag af det sted, den står plantet (terroir), gennem sine druer og til den færdige vin er det, der gør vin til noget ganske særligt, som mennesker rundt omkring i verden vil betale hundredetusindevis af kroner for bare en flaske af.  

Meget mere end ‘bare’ vin

Vin er ikke bare sted, det er tid og sted. Tiden er den enkelte årgang, og de varierer fra hinanden vejrmæssigt, hvilket påvirker høsten fra årgang til årgang.

Vine i superligaen kan aldrig kopieres eller masseproduceres; Kun få flasker lavet på druer fra netop ét unikt sted i verden i denne årgang kan smage som vinen i de store flasker kan.

Den sensoriske oplevelse, duften og smagen, som man finder i vin på højeste niveau, er så nuanceret, detaljerig og unik, at det for visse mennesker er de svimlende summer, vinene sælges for, værd. Men som meget andet finkultur kræver det dannelse og erfaring at kunne gennemskue og anerkende den fulde værdi.

Vin for alle og enhver 

Skal man være finkulturel for at kunne nyde vin? Under ingen omstændigheder, og hovedparten af verdens vine fortæres uden dybsindighed og nørderi. Vin er for mange en del af hverdagen, en stimulans og daglig glæde, en drik, der ledsager måltidet og sociale sammenhænge.

Find vores vinsortiment her 

Du finder vores vine i vores store online vinbutik her på siden, i vores butik på Nordre Toldbod 16 i København og på et væld af restauranter i hele landet.

Du kan også møde et særligt udvalg af vores vine i alle Netto-butikkerne rundt om i landet.

God fornøjelse og skål!

Butikken på Nordre Toldbod 16, 1259 København