• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

LØGISMOSES VINKODEKS

Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg | 01. februar 2021 | Nr. 01 2021

Naturvin & Vin med lav intervention

Vores ønske er at gøre det nemmere for vores kunder at navigere i vores sortiment, og vi har derfor udviklet en mærkning af en række af vores vine. Vi har valgt at lave flere kategorier for at kunne være mere præcise på hver enkelt vin. Mærkningen er ikke en rangering af vinene efter kvalitet.

Mærkningen er udelukkende baseret på den sensoriske oplevelse af vinen vurderet af Løgismose smagepanel fra mindst funky til mest funky.

Nogle vine med lav intervention adskiller sig ikke eller stort set ikke smagsmæssigt fra, hvad man ville forvente af en klassisk fremstillet vin, mens andre er kraftigt præget af metoden.

Selvom man ikke er fan af funkiness, kan man godt have et ønske om at nyde vine med lav intervention, hvor vores mærkning kan være en kærkommen hjælp til at afkode graden af smagsmæssig indflydelse fra metoden.

Det tekniske kriterie er det samme over hele linjen og bredt i den forstand, at vinene i denne kategori alle er fremstillet med lav intervention. Vi har således ikke nogen nærmere definition af svovlindholdet eller maximalt svovlindhold for vine i kategorien. Du finder oplysninger om indholdet af svovl under hver vin i vores webshop. I indeværende magasin præsenterer vi vores mærkning for naturvin og vin med lav intervention.

 

­

Hør Chefsommelier Thilde Maarbjerg fortælle om Løgismoses vinkodeks

­

HVOR FUNKY ER DU?

Med ingen eller meget begrænsede naturvins-karakteristika

Med diskrete naturvins-karakteristika

Med tydelige naturvins-karakteristika

Med kraftige naturvins-karakteristika

­

NATURVIN OG VIN MED LAV INTERVENTION

Bliv klogere på naturvin når Chefsommelier Thilde Maarbjerg deler ud af hendes store vinviden.

Læs hele artiklen her

HVORDAN SMAGER NATURVIN?

Bliv klogere på naturvin med Chefsommelier Thilde Maarbjerg

Læs hele artiklen her