Få det bedste ud af dine vinglas

 

Vask dine vinglas i hånden: Den bedste måde at vaske vinglas er at gøre det i hånden, i varmt vand. Vær særlig opmærksom på mundingen, som sædvanligvis er den del af glasset, der har brug for mest rengøring. Og husk altid at skylle alle sæberester af i rin-dende varmt vand.

Stil glassene til tørre med bunden i vejret på et viskestykke og eftertør dem med et rent og fnugfrit viskestykke. Pas på med at holde om foden med den ene hånd og tørre kuplen med den anden, ved at køre kontra med hænderne, da stilken knækker let på denne måde. Hold i stedet om stilken eller bunden af kuplen med den ene hånd og tør kuplen af indvendigt og udvendigt med den anden hånd. Når glassene tørrer med bunden i vejret først, er det ikke altid så nødvendigt at tørre helt nede i bunden af kuplen, hvilket også kan være ret besværligt.

Glas i opvaskemaskinen: Mange glas kan godt vaskes i opvaskemaskine, men de bliver som regel ikke særlig pæne af det og får med tiden nærmest uundgåeligt, glaspest, da vandstrålerne har svært ved at ramme hele indersiden af kuplen. Det er af samme årsag også svært at undgå sæberester på glasset.

Du kan evt. nøjes med at bruge maskinen, når du har haft gæster og brugt mange glas, men jeg vil anbefale, at du alligevel eftertørrer glassene med et rent viskestykke.

Husk at vinere glasset: Går der lang tid mellem glassene bruges, kan du med fordel vinere dem med en lille smule vin, inden du skænker i dem. Det gør du ved at hælde en lille smule vin op i glas-set og slynge glasset rundt, så vinen får kontakt med hele indersiden af glasset. Brug herefter vinen til at vinere flere glas eller hæld det ud

 

Se alle glas fra Zalto

Fra den første berøring, adskiller de forskellige mundblæste krystalglas fra Zalto sig fra alle andre glas

Læs mere og køb