Gedeost & Sauvignon Blanc

At finde den bedste vin til friske oste kan have flere udfald alt efter typen, og oste produceret på gedemælk findes i et utal af variationer, som byder på forskellige smagsnuancer, teksturer og en særlig syrlig smag. Vælger du en af de aromatiske hvidvine på Sauvignon Blanc-druen, er du imidlertid godt på vej.

gedeost og vin

­

SALADE CHÈVRE CHAUD

Prøv opskriften på Salade Chèvre Chaud. Den klassiske franske salat, hvis navn helt enkelt kan oversættes til salat med varm gedeost, er et fantastisk eksempel på, hvor godt gedeost og Sauvignon Blanc komplimenterer hinanden.

Læs opskriften

­

Det perfekte vin-match til SALADE CHÈVRE CHAUD

Sommelier Catharina Berman anbefaler:

Pouilly-Fumé Nanogyra, 2020
Producent: Domaine Alain Cailbourdin | Område: Loire, Frankrig
95 point –  Winedoctor by Chris Kissack
 

Mildt blomstrende med dejlige noter af fersken og abrikos, som bliver ledsaget af moden citrus og nærmest salt mineralitet.

Fyldig, rig og også en lille smule røg med en dejlig syre, som sørger for substans og tekstur.

En ideel ledsager til gedeost og især Salade Chèvre Chaud, hvor der også sprødhed og bitterhed fra valnødderne.

­

Det perfekte vin-match til SALADE CHÈVRE CHAUD

Sommelier Catharina Berman anbefaler:

Sauvignon Blanc Südsteiermark 2020,
Producent: Gross & Gross | Område: Steiermark, Østrig 
92 point – Falstaff Magazin & 91 point – James Suckling

Aromatisk Sauvignon Blanc med hyldeblomst, stikkelsbær, citrus, stenfrugt, salt, mineralitet og en sprød syre til at ledsage retten med.

Med andre ord matcher Salad Chèvre Chauds fedtstruktur og mælkeproteiner smukt med syren i denne vin.  

 

Ost er et levende produkt, og smag og tekstur er i høj grad påvirket af modning og hvilket foder dyrene, der leverer mælk til ostene, får. Dyrenes foder skifter efter sæson, hvorfor nogle oste faktisk kan siges at være sæson-oste. Gedeoste topper smagsmæssigt i foråret – det skal smages!

  VIDSTE DU?

Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du et bredt udvalg af gedeoste, der med deres finurlige former, kridhvide indre og karakteristiske syrlighed er oplagte på et ostebord såvel som i salater, gratin og tærter.

Husk når du handler i butikken som klubmedlem, får du 10% på alle varer i butikken. Ikke medlem? Bliv gratis medlem her.

­

Gratineret gedeost & østrigsk Sauvignon Blanc

Med opskriften på gratineret gedeost med grillet aubergine og tomattapenade venter der dig en formidabel umami-oplevelse, som løftes yderligere med vinene fra Weingut Gross i glasset.

Læs opskriften

Først og fremmest er Sauvignon Blanc og gedeost et klassisk match, og dernæst er det østrigske take på druen netop krydret nok til at klare gratineringen og den italienske topping flot.

­

Læs også

Banon og Valençay

''Banon er lille og rund og på overfladen ser den smuk ud, men tag ikke fejl af ostens yndefulde ydre, på indersiden er den karakterfuld. Valençay, der med sin form som afkortet pyramide og grålige askelag får øjne med hang til æstetiske detaljer til at spærre op. Men osten har ikke alle dage været populær.''

Læs mere om ostene

­

Flere opskrifter med gedeost 

Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og lad dig inspirere

­­

SE HELE UDVALGET AF SAUVIGNON BLANC-VINE

Gå på opdagelse i vores store sortiment af vine på Sauvignon Blanc-druen.

Se udvalget

Gå ikke glip af eksklusive tilbud og fordele - bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad

Vil du have fri fragt ved køb af vin og spiritus, altid minimum 15% ved køb af 6 flasker og 10% rabat når du handler i vores butik på Nordre Toldbod? Læs om alle medlemsfordelene og meld dig ind i Klub Løgismose Vin & Mad.

Læs mere og bliv medlem