• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Polynesiske guldkorn

Lige så velaromatisk god vanilje kan være, lige så kostelig er den eksotiske råvare de senere år blevet. I dag er vanilje det næst-dyreste krydderi, kun overgået af safran. Orkaner og ringe bestøvningen af vaniljeblomsten har medført et ringe ud- bud af den gode vanilje og prisen derpå har derfor taget en heftig tur opad. I dag er råvaren så efterspurgt og kostbar, at nogle vaniljebønder sågar stempler deres bønner for at sikre sig mod tyveri.

Chefkonditor, Nynne Vedel Dyhrberg

 

I dag kommer de este vaniljestænger fra Madagaskar, Tahiti og Indonesien. Men det balsamiske krydderi stammer oprindeligt fra Mexico, hvor mayaerne og aztekerne brugte det sødlige krydderi i deres kakao. Med spaniernes invasion i slutningen af 1400-tallet, blev krydderiet bragt til Europa. Også her blev den først brugt i varm kakao, før det fandt indpas i desserter og bagværk.

De forskellige steder på kloden, hvor vaniljen gror, medfører forskellige typer af vanilje. Bourbonvanilje er den aflange og forholdsvis tynde og tørre vaniljestang, der især gror på Madagaskar og som, der produceres mest af. Duften og smagen er sød og eksotisk med noter af træ og sveske, og det overordnede indtryk forekommer relativt parfumeret.

Den polynesiske vaniljestang – også kaldet Tahiti-vanilje – er derimod kortere, tykkere, blødere og mere saftig end Bourbon. Polynesisk vanilje produceres på Tahiti og den er langt mere blomsteragtig med undertoner af marcipan og frugt.

Skal vanilje være det bærende smag, skal du unde dig selv at bruge den polynesiske vanilje!

  Find polynesiske vaniljestænger i butikken på Nordre Toldbod til 160,- pr. stk.

ER VANILJE DEN BÆRENDE SMAG I DIN DESSERT, SKAL DU UNDE DIG SELV AT BRUGE DEN POLYNESISKE VANILJE

Nok er den polynesiske dyrere end Bourbon, men i alt fra hjemmelavet vaniljeis, råcreme og rislamande til crème brûlée og ikke mindst hjemmelavet koldskål vil du med den polynesiske af slagsen glæde dine sanser og nå nye gastronomiske højder.

I konditoriet på Nordre Toldbod laver Nynne, vores konditor, Othello-lagkager og crème brûlées hele marts måned, så du har noget nemt og samtidig ekstravagant at servere for dine middagsgæster – og vi tør godt love dig, at der hos Nynne aldrig bliver sparet på den polynesiske vanilje!

Othello-lagkage

Få opskriften

Crème brûlées

Få opskriften