Sæt gang i sylteriet

Sæt gang i sylteriet med opskrifter og tricks til din syltning

Fagskribent Emilie Schou Wilhjelm Ravn | 1. september 2022 | Nr. 5 2022

Man renser grøntsager og frugter, udvælger krydderier og øvrige smagsgivere – skal der chili i, frisk ingefær, peberrod, timian eller hvidløg, måske lidt anis, peber eller fennikelfrø, hvad med sennepskorn eller kardemommekapsler, der giver lidt ekstra sødme?

Man vejer af, koger op og hælder på glas. Så til det sjove, hvordan skal glassene se ud? Måske ligger man inde med fine gamle tekstiler, der kan bindes om låget, mens indeholdet skrives på manillamærker med sirlig håndskrift. Dernæst sættes glassene køligt og mørkt i viktualierummet. Så venter man. Og man venter lidt mere. Imens skifter vejret, og pludselig er det på tide at åbne glasset, og glad og ivrig bliver man, når man sendes tilbage til urtehaven og frugttræer i flor.

Nu bliver selv den kedeligste leverpostejmad, frikadeller, boller i karry eller tortillas levende. Ser du, at sylte grøntsager og frugter er balsam for sjælen og omhu på glas.

Kan du så komme i gang!

Syltning

Glassene fra Weck er perfekte til henkogning, sylte, krydderier eller som drikkeglas. Tyske Weck er nærmest ikoniske i deres kategori, og vi har med stolthed arbejdet med det store sortiment i mere end 20 år. Arbejdet i den forstand, at de enormt versatile glas har været fast inventar i vores køkken gennem årene.

I kombination med det visuelle, let rustikke udtryk, som de forskellige glas med gummiring og metalklammer udtrykker, har vi her at gøre med en evergreen indenfor køkkengrej!