De søde, røde jordbær

1. juni 2021 | Nr. 05 2021

Måske dine jordbær finder vej til kurven hos den lokale grønthandler, plukkes med egne hænder i sommerlandet, nydes i desserter på restauranter eller fyldes i bagagerummet ved en vejsidebod på vej mod sommerhuset? Uanset hvad, er scenen sat til nostalgisk og simpel velsmag, som får enhver til at tænke på sommer og dertilhørende minder. 

­Den danske sommer er ifølge kalenderen i gang og intet kipper tydeligere med det danske sommer-flag end friske, søde jordbær.

Lad dig inspirere til at tage jordbærrene under kyndig behandling i både det søde og det salte køkken med opskrifterne her.

  I butikken på Nordre Toldbod kan vi gennem vores samarbejde med Esromgaard i Nordsjælland, tilbyde friske danske jordbær til dagpris når sæson og udbytte tillader det og desuden gårdens hjemmelavede rødgrød.

Læs mere om Esromgaard her

VIDSTE DU?

  • Jordbær indeholder mere C-vitamin end citrusfrugter. Med 100 gram om dagen, er en almindelig voksen persons behov dækket.
  • Friske jordbær består af ca. 90 % vand
  • Et gennemsnitligt jordbær har 200 “kerner” på ydersiden.
  • Jordbær er blandt de tre mest dyrkede typer frugt og bær i Danmark. De to andre er æbler og pærer.

Jordbær og vin

Hvad drikker man egentlig til jordbær? Først og fremmest afhænger det af, hvorledes jordbærrene serveres, om det er den klassiske servering med mælk eller fløde, marineret i sukker eller om de indgår i kager, tærter og mange andre kreationer, som beriges med et strejf af sommer, når de solmodne søde bær tilføjes.

Jordbær Romanof

Frisk dessert med jordbær, vanilje og flødeskum

Læs opskriften

Jordbærsalsa med mynte og koriander

Servér til grillet kød, fisk eller som topping til tacos.

Læs opskriften

Jordbær med fløde

Smagen af sommer og Smagen af Frihed

Læs mere

Jordbærtrifli

Opskrift på en sødmefuld og luftig trifli med dejligt knas fra hjemmebagte makroner

Læs opskriften

­

Andre opskrifter med bær