• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Asparges

”En rose så jeg skyde”, synger man i kirken om søndagen. I Løgismose ser vi gerne roser skyde op af den frosne jord, men allerhelst nye asparges!  

Asparges sæsonen

Mens vi endnu må vente lidt på de nye danske asparges, pryder asparges fra Frankrig og Tyskland vores grøntsagshylder og måltider i april, og det glæder vores (mad)hjerter, der banker for forår!  
 
Når de første grønne, opretstående stængler skyder op gennem jorden, eller som de hvide modnes under jorden, fra slut april til midt juni og fragtes til markeder og udvalgte supermarkeder, flokkes vi om den ekstravagante om end simple spise.  

Hvad er forskellen på den hvide og den grønne asparges?

Slet og ret er den hvide asparges en grøn asparges, der ikke har taget farve. Den hvide hyppes – dækkes til med jord – lige indtil, den høstes. 
 
En anden betydelig forskel på den hvide og den grønne asparges ligger i måden, hvorpå de to skal tilberedes. Den grønne kan spises rå og kræver meget lidt tilberedning. Den hvide derimod har en kradsbørstig skræl og bør derfor skrælles, inden den tilberedes.  
 
Den hvide asparges er tilsvarende mere eksklusiv. Det skyldes dels, at den modnes senere end den grønne, at udbuddet er mindre, og at den hvide ganske enkelt er mere sprød, smøragtig og sukkulent end den grønne. 
 
Det er altafgørende for oplevelsen med asparges, er altså aspargesens tekstur. Bunden på asparges kan med fordel knækkes af for på den måde at slippe for den nederste, ofte relativt trevlede del. Dér, hvor aspargesen naturligt giver efter, skal den knækkes.

Hvordan smager asparges?

Med let sødme og en smule bitterhed kan asparges minde om friske ærter. Og det er jo ingen skam! Friske asparges har en karakteristisk svovlagtig smag. De indeholder asparaginsyre, der giver en særlig oplevelse af syrlighed samt saponiner, som tilfører smagen bitterhed. Syre og bitter spiller derfor en rolle i forhold til valget af vin.

Sådan skal dine asparges opbevares

Du bør opbevare dine asparges – hvide som grønne – køligt ved 4-6 °C for at undgå at de bliver træede. Men hvorfor ikke bare spise dem med det samme, når de aller friskest?!

   Imens vi venter på de danske, FIND FRANSKE FRISKE ASPARGES i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod

Find opskrifter med asparges

Se opskrifterne her