• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

HAKKEDRENG MED KOKKEKÆRLIGHED

Når man tilbereder klassiske hverdagsmåltider uden de store dikkedarer fra festkøkkenet, er det ofte de små tricks og tilføjelser, der gør hele forskellen.  Og de små tricks er kokkenes legeplads.  

Vi har fået David Johansens tricks til, hvordan du løfter den klassisk hakkebøf til bistro-højder.  

Servér den klassiske ret med kartofler, dampede nye gulerødder og grønne ærter. 

BØF 

Start med at vælge en ordentlig kvalitet af hakket oksekød  meget gerne en med mellem til høj fedtprocent, jeg foretrækker ca. 20 %.  

Lav dine bløde løg fuldstændigt, som du plejer og afkøl dem.   

Rør fars af hakket oksekød tilsat de afkølede bløde løg, salt, peber, lidt dijonsennep, revet citronskal og friskhakket salvie samt et lille skvæt engelsk sovs.  

Form dine hakkebøffer og sørg for at de har en vis tykkelse, jeg foretrækker 3-5 cm.   

Brun bøfferne godt af i olie på alle sider. Skru ned for varmen, tilsæt en god klat smør og steg hakkebøfferne ca. 3-4 minutter på hver side.  

g bøfferne på en rist og lad dem trække minimum 5 minutter inden servering 

 

 

SAUCE 

Lav saucen på samme pande som bøfferne er stegt på, mens bøfferne hviler.   

Steg nogle løgtern i fedtet fra bøfferne og kog det af med en lille sjat rødvin. Tilsæt lidt kraftig oksesky og kog det godt igennem.  

Sluk for varmen og montér saucen med en lille klat sennep og endnu mindre tomatpure, samt en god klat smør.   

Smag saucen til med en generøs portion friskkværnet peber og lidt salt.  

TIP: Opsaml meget gerne det stegesky bøfferne smider mens de trækker – den er fuld af smag, som bestemt bør tilsættes saucen.