Historien om Løgismose

Uanset hvor vi arbejder i Løgismose, så deler vi de samme værdier og den samme mission om at skabe livsglæde gennem måltidet.

 

Alle artikler ‖ Råvarefokus  Vinviden ‖ Rejseguide til vin og mad ‖ Producentfokus  Barskabet ‖ Kokketips  

Fine Wine  Mit bedste mad og vin tip ‖ Thildes biodynamiske have  Bag om Løgismose  Historien om Løgismose

­

Lene og Sven Grønlykke

LENE OG SVEN - (Del 1 af 9)

Lene og Sven Grønlykke grundlagde Løgismose i 1965. Læs om hvordan de mødte hinanden og hvordan de endte med at blive pionerer inden for dansk gastronomi.

Læs mere om Lene og Sven

 

Løgismose Gods

LØGISMOSE GODS -  (Del 2 af 9)

Godsets historie daterer sig tilbage til 1300-tallet. Læs om stedets historie og om hvordan blandt andre Peder Oxe har sat sit præg på det.

Læs mere om Løgismose Gods

 

Løgismose Mejeri

LØGISMOSE MEJERI - (Del 3 af 9)

I dag ligger Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Fyn, hvor det producerer mejeriprodukter i gourmetklassen. Læs om hvordan det har udviklet sig siden Lene og Sven købte det lukningstruede Hårby Mejeri i 1969.

Læs mere om Løgismose Mejeri

 

Falsled Kro

FALSLED KRO - (Del 4 af 9)

Falsled Kros historie går tilbage til 1744. Læs om stedets historie og om hvordan Lene og Sven gjorde det en omvej værd.

Læs mere om Falsled Kro

 

Løgismose Vinimport Proptrækker

LØGISMOSE VINIMPORT- (Del 5 af 9)

Vinimporten udspringer af Falsled Kro. Læs historien om hvordan import til kroen blev til vinklub og bredte sig til flere afsætningskanaler.

Læs mere om Løgismose Vinimport

 

Kong Hans Kælder

KONG HANS KÆLDER - (Del 6 af 9)

Restaurant Kong Hans Kælder blev åbnet af Lene og Sven Grønlykke sammen med Klaus og Inge Rifbjerg i 1976. Læs om den historiske kælder og om hvordan restauranten udviklede sig fra at være en skandale til at få Danmarks første Michelinstjerne.

Læs mere om Kong Hans Kælder

 

BUTIKKEN PÅ NORDRE TOLDBOD - (Del 7 af 9)

Butikken, som i dag hedder 'Løgismose Vin, Mad og Delikatesser', åbnede i 1982 og dannede rammen om Vinimporten. Læs om hvordan butikken udviklede sig til et foregangssted for convenience.

Læs mere om Løgismose Mad, Vin og Delikatesser

 

Vores rejse videre

VORES REJSE VIDERE - (Del 8 af 9)

I Løgismose vil vi revolutionere den danske fødevarebranche. Læs hvorfor vi synes, det er nødvendigt. Og hvordan vi vil gøre det.

Læs mere om den videre rejse

 

Løgismose Meyers logo

LØGISMOSE MEYERS - (Del 9 af 9)

Løgismose og Meyers har gennem en årrække arbejdet side om side med samme mål om at bidrage til at højne niveauet af den danske madkultur. Med sammenlægningen af de to familiefirmaer i 2015 er visionen kun blevet større og mere ambitiøs.

Læs mere om Løgismose Meyers

40 års jubilæum i butikken på Nordre Toldbod

Det hele startede i et lille nikotingult lokale vis à vis den nuværende butik. Det var havnesjakkets og daglejernes gamle omklædningsrum, som blev ekviperet med franske vine, et drilsk kasseapparat og en sækkevogn.

Vi kigger tilbage på tiden i butikken på Nordre Toldbod - få hele historien her