Sådan tilbereder og udskærer du en and

Få Thomas Rodes tips og tricks til den perfekte andesteg

­

1. Tag anden ud af sin indpakning dagen inden du skal bruge den. Læg den utildækket øverst i køleskabet så skindet kan tørre. Når fugten fra skindet er forsvundet, kan skindet blive sprødt. 

2. Rids med en skarp kniv i skindet på andestegens overflade og krydr grundt med salt. Riv fint appelsinskal og citron og gnid det sammen med kanel og stjerneanis ind i kødet. Kanel og stjerneanis passer generelt godt til and. 

3. Brug snor til at binde anden op, så den holder formen, får en ensartet overflade. 

4. Vend den jævnligt anden i ovnen for at fordele varmen og stegningen jævnt. 

5. Når anden er færdig, skal du lade den hvile. Start derefter med at skære lårene fri ved at lægge et snit mellem bryst og lår, knæk låret ud til siden og skær ned mellem knoglerne.

6. Del underkår og overlår fra hinanden ved at lægge et snit i knækket mellem overlårsknoglen og underlårsknoglen, og skær igennem.

7. Skær vingerne af ved at skære mellem vingeknoglen og brystbenet. 

8. Skær nu brystet af ved at skære langs brystbenet, i begge sider, så kniven følger benet. 

   Du kan med fordel fylde din and eller gås med svesker, æbler og kastanjer for at give kødet smag. Efterfølgende kan det spises til de brunede kartofler og lun rødkål. Et glædesmåltid at øve sig på til julen. 

­

Gå på opdagelse i vores store juleunivers

Lad dig inspirere af opskrifter, julevin og meget mere i vores store juleunivers.

Løgismoses juleunivers