• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

DELIKATE FORÅRSBEBUDERE

Producent: Domaine d’Eole | Område: Provence, Frankrig

Matthias Wimmer har gjort det igen. En grå og regnfuld formiddag i januar landede hans friskaftappede Eole-rosé på smagebordet, og trods national nedlukning og lange udsigter til forår, måtte vi lukke øjnene et øjeblik og lade spyttespandene stå urørte hen. Jo, det var smagen af forår.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021

Hvad er det første vinområder, du tænker på, når ordet ”rosevin” bliver nævnt?

Provence er for rosévin, hvad Champagne er for mousserende vine, og ingen andre steder i verden har formået at skabe sig en tilsvarende identificering med rosévin. Når den sarte lyserøde farve, som i de første måneder efter aftapning er nærmest lysende, springer i øjnene, er det som synet af de første asparges eller de første jordbær. Endelig! Længslen efter dette øjeblik på året, som samtidig skaber et væld af forventninger og associationer, indfries.

 

 

Domaine d’Eole ligger i de smukke bølgende bakker i bjergkæden Alpillerne, hvor jordbunden er stenet og sandet, og Mistralen holder luftcirkulationen i gang på de mange solrige og tørre dage. Siden 1996 har Eole været certificeret økologisk og både det tørre klima og Wimmers patentlige kombination af grønthøst i højsommeren og sortering på høsttidspunktet giver Eole-rosé sin uovertrufne smagsintensitet. Vel at mærke samtidig med, at vinen er et skoleeksempel på hvilken elegance Provence-rosé bør udtrykke.

Om Eole 2020 skriver Matthias Wimmer: 

En skinnende rosé med farve som rosenblade, der er karakteriseret ved sine fine aromaer af røde bær og citrusfrugter, efterfulgt af en harmonisk smag, fuld af finesse og med overraskende længde.

Den skal være kold. Både fordi det smager bedst, men rosé er også en vin for øjet, og det duggede glas er en del af sanseoplevelsen. Sæt evt. glassene i køleskabet sammen med vinen inden servering.

Nyd denne forrygende forårsbebuder til rigelige mængder stenbiderrogn eller anden fiskerogn, til en fyldig salat med kylling, bacon og basilikum eller når som helst du har brug for at blive mindet om, at foråret er lige nu.

Mad til din vin

Stenbiderrogn

Stenbiderrogn på kartoffelblinis med creme fraiche og karse. Hæld iskold rosévin i glasset og byd foråret velkommen!

FÅ OPSKRIFTEN HER