• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

THILDE MAARBJERG

 

Thilde Maarbjerg (f. 1981) har en baggrund som restaurantchef, sommelier og vinkortansvarlig på den Michelinstjerne-besmykkede Restaurant Kong Hans Kælder. Gennem 10 år i kælderen har hun oparbejdet en stor viden om vin og madsammensætning samtidig med, at hun fik tid til at tage en af verdens mest anerkendte vinuddannelser, WSET Diploma.

 

Thilde var ansat som chefsommelier i Løgismose Vin med ansvar for sortimentet frem til sommeren 2021. 

Thildes afskedshilsen 

TAK FOR 7 GODE ÅR

 

Thomas og jeg var mættede af at drive restaurant, og da vi sagde farvel til Kong Hans i 2014, blev jeg inviteret ind i ”moderskibet”, Løgismose. Det var en privilegeret tid under hvælvingerne i Københavns ældste rum, idet jeg over en årrække fik mulighed for at dygtiggøre mig udenfor kælderen blandt andet i Norge og USA, og jeg tilegnede mig kompetencer, som var lette at overføre til Løgismose og vinimporten.

Sideløbende kunne jeg udføre en anden væsentlig opgave, idet jeg fortsat underviste (og stadig gør) aspirerende sommelier’er på Vinakademiet i København og Silkeborg. At undervise er muligvis den fineste måde at holde sin viden opdateret på samtidig med, man videregiver og formidler kundskaber. Og netop formidling har vist sig som et vigtigt element i stillingen som chefsommelier i Løgismose.

Det, der startede som Løgismose Vinklub med 4 udgivelser om året, voksede sig større både i antal og omfang, og en stor del af mit arbejde har ligget i at skrive artikler, lave mad- og vinmatch og stå for den faglige del af indholdet. Jeg har afholdt en række smagninger for både private og professionelle og smagt mellem 40 og 60 vine ugentligt i smagepanelet, som sætter sortimentet fremadrettet og luger ud, hvor der trænger. Jeg har besøgt utallige af vores leverandører fra Sydafrika til Frankrig, Italien, Tyskland og USA og frekventeret vinmesser og internationale smagninger.

Jeg har solgt vin til restauranter, vinsamlere og virksomheder, blandet bordvine og portvin samt lavet en gin. Med andre ord har stillingen inkluderet nærmest alt med vin, og det har været berigende og inspirerende som et fuldendt måltid, der dækker hele paletten og alle sanser.

Nu er jeg nået til det punkt, som man uanset hvad, når til efter et sådant måltid. Jeg kan ikke rumme mere, og jeg er mæt på samme måde, som jeg var, da vi trak stikket på Kong Hans. Selvom det er vemodigt, føles det rigtigt og naturligt, og det betyder samtidig, at der bliver plads til nye kræfter i Løgismose, som er sultne på branchen. Dem vil I møde i fremtidige udgivelser af magasinet, som selvfølgelig vil blive viderebragt, blot uden min pen.

Vin vil jeg stadig drikke og nyde, men det vil komme til at fylde langt mindre af mit professionelle virke. Mennesker er sammensat af mange interesser og potentielle kompetencer, og jeg er klar til at udforske en af mine andre. Min identitet er ikke gjort af mit job. Det jeg har lært i min tid i Løgismose og på Kong Hans er en del af mig, som jeg altid kan tage frem eller nogen vil sige falde tilbage på.

Jeg vil runde af med at sige en stor tak til alle mine kolleger i Løgismose og her på redaktionen samt til alle jer læsere, som har følt jer inspireret af vores arbejde.

Thilde Maarbjerg

­

­Thilde udtalte i forbindelse med et interview til AOK, da hun blev spurgt, om der var forskel på kvinder og mænds måde at smage på: "Man siger, at kvinder generelt er bedre til at opfange, hvis en vin har proplugt. Kvinder smager bedre end mænd, hvis man skal generalisere, og kvindelige restaurantgæster er ofte bedre til at sætte ord på, hvad det er for en slags vin, de har lyst til at drikke. De er mere tro mod deres egen smag, hvor mænd generelt i højere grad vælger det, som de tror, er korrekt eller smart".