• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

BAGOM LØGISMOSE-KOKKEN CHRISTIAN TØRRING

Mød Løgismose-kokken Christian Tørring, som troede at han skulle være rockstjerne eller fodboldspiller, men som skæbnen ville noget andet med, og som i dag har været kok i 20 år. Christian har stået i nogle af de bedste køkkener i Danmark og arbejder nu som kok og gastronomisk udvikler i Løgismose og er kokken bag denne måneds Løgismose Klub-magasin.

 

Christian Tørring er håndværkeren bag de produkter, som dagligt tilberedes i Løgismoses eget køkken på Fyn. Det er færdigretter, spreads og mejeriprodukter, der udvikles og tilberedes her. Alle sammen friske og ferske produkter, som tilberedes og smages dagligt, for at sikre den samme gode smag og høje kvalitet, før de sendes ud i detailhandlen og hjem til tusindvis af danskere.

 

Det ansvar er fedt at have – det giver et kick. Men det er også med ro i maven, for det er solide og gode produkter. Som smager godt. Hvis man er så tosset, at sende noget på gaden, der ikke smager godt, så er man selv ude om det.

Som uddannet kok, der stod i lære og arbejdede som souschef på restauranten Le Sommelier, kan dagligdagen i Løgismose synes langt fra de oprindelige græsgange, men for Christian er kærneværdierne de samme: gode råvarer, faglighed, håndværk og naturligvis den gode smag. Netop disse værdier er Christians primære motivation i sit daglige arbejde:

Det er det man vender tilbage til og er stolt ved

 

Titlen som gastronomisk udvikler har endnu en dimension, som gør jobbet udfordrende og spændende, nemlig hele det produktionstekniske. De gryder, ovne og stavblendere der bruges i Løgismose køkkenet er selvsagt en del større end dem, man finder hjemme i private køkkener, men råvarehåndteringen og tilberedningsmetoderne skal være de samme, som hvis Christian stod i sit eget køkken, og det kræver en helt særlig faglighed. Christian er også uddannet fødevareteknolog. Med den uddannelse har Christian en større forståelse for at udnytte de rammer, som produkterne skal udvikles indenfor til fulde, og også stor respekt for alle de øvrige fagligheder, der er vigtige medspillere i udviklings- og produktionsarbejdet. Men alligevel er Christian ikke i tvivl, når han spørges ind til, hvad der er det allervigtigste for at udvikle gode produkter:

Det vigtigste er råvaren, dens kvalitet er udgangspunktet for det endelige produkt

Især færdigretterne er spændende at arbejde med, her slår kokkefaget virkelig igennem, og der er plads til at lege med råvarer, tilberedningsmetoder og forskellige verdenskøkkener. Christian forstår godt, hvorfor retterne er populære produkter:

Som kok, synes jeg selvfølgelig, at folk skal lave alt den mad, de kan komme i nærheden af, men i den verden vi lever i, er tiden bare ikke altid til det. Derfor er det så vigtigt, at vi kan tilbyde et ordentligt måltid mad, til en fair pris.

Hemmeligheden bag retterne er egentlig ikke en hemmelighed ifølge Christian, blot sund kokkefornuft: Gode råvarer, tilberedt ordentligt og smagt rigtigt til, så alle grundsmage er til stede og i balance.

Christian glædes over den udvikling kategorien er i og ser frem til at lave eksempelvis endnu flere grønne retter. Men han har mange flere ambitioner for sine færdigretter, og tror på at kvalitet kan løftes endnu højere indenfor kategorien. Han vil gerne kunne servere det fulde måltid med alle dets komponenter for danskerne, give den fuldendte måltidsoplevelse, som i restauranten – dét er ambitionen for fremtiden.

 

 

For nu opfordrer han forbrugeren til at følge de serveringstips, der følger med på emballagen. Et drys af et sprødt element, som nødder eller æbletern, noget friskt fra krydderurter eller creme fraiche osv., dét er prikken over i’et, som gør den lille, men vigtige forskel.

Som Løgismose-kok smager Christian rigtig meget på sine egne produkter, hver dag faktisk. Og han er da heller ikke i tvivl om, hvilke produkter han er allergladest for:

Vi har en rigtig god lasagne! Og vores boller i karry smager som den skal. Den har lidt mere liv og spark, men er stadig klassisk på en base af æble og løg og så med en karry, der smager af noget.

Derhjemme fylder Løgismose-produkterne også meget. Løgismose Kyllingen, mejeriprodukter, håndværksoste og pølser har en fast plads i køleskabet i hjemmet i Svendborg, hvor Christian bor med sin hustru og tre drenge. Christian er stolt af, hvor kokkefaget har bragt ham hen gennem sin karriere på highend restauranter i København, til slotte i Sønderjylland og nu hjem til Fyn. Selvom kimen til Christians gastronomiske interesse blev sået allerede i barndomsårene, havde han egentlig andre drømme til at starte med:

Jeg troede, jeg skulle være rockstjerne på et tidspunkt ikk? Først fodboldspiller, så rockstjerne, og så endte det med, jeg skulle være kok til sidst. Jeg kommer fra en baggrund, hvor min far har lavet meget mad, så det tror jeg har lagt kimen til et eller andet. Jeg blev ikke hevet meget med på restaurant og den slags, men det kommer nok fra min far.

Få Christians opskrift på

BOLLER I KARRY

Få Christians opskrift på boller i karry, som efter hans mening er en klassiker, der er hver at lave igen og igen, fordi den rummer alle grundsmagene; sødme og syre fra æble, varme og bitterhed fra karry og fedme og salt fra sauce og kødboller. Her i en er opgraderet version med den allerbedste karry og sprøde toppings.

Læs opskriften her