• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

SÅDAN UDSKÆRER DU EN KYLLING

Sådan udskærer du en kylling

 

Hos Løgismose har gourmetkyllingen altid stået vores gastronomiske hjerte nær, og vi råder altid til at handle med kvalitet for øje. For nogle kan det
synes grænsende til det uoverskuelige at købe en hel kylling for så at udskære den selv, men faktisk er det såre simpelt.

Der er praktisk talt intet på kyllingen, som ikke kan bruges til velsmagende retter – derfor er den hele kylling også et både billigere og mere velsmagende alternativ til at købe færdige udskæringer.

Sådan gør du:

STEP 1: Start med at skære lårene fri

· Læg et snit mellem bryst og lår
· Knæk låret ud til siden og skær ned mellem knoglerne
· Skær aldrig direkte i knoglen, sørg for altid at skære imellem.

Sådan udskærer du en kylling

 

STEP 2: Del underlår og overlår fra hinanden

· Læg et snit i knækket mellem overlårsknoglen og underlårsknoglen, og skær igennem.

Sådan udskærer du en kylling

 

STEP 3: Skær vingerne fra

· Skær mellem vingeknoglen og brystbenet, vær opmærksom på ikke at skære i selve knoglerne.

Sådan udskærer du en kylling

 

STEP 4: Udskær kyllingebrystet 

· Der ligger et brystben i midten. Skær langs brystbenet, i begge sider, så kniven følger benet. Vær opmærksom på ikke at ramme knoglerne i brystbenet.
· Så har du det færdigudskårne bryst.
· Brug samme fremgangsmåde på den anden side.

Sådan udskærer du en kylling

 

STEP 5: Kokkens favoritudskæring på kyllingen

· På ryggen (bunden af skroget) ligger to små udskæringer/ stykker som med fordel også kan bruges – kokkene siger: ”Det er det bedste på kyllingen!”

 

Der vil sidde lidt kød tilbage på skroget, som du med fordel kan plukke og bruge i hønsekødssuppe, hønsesalat m.m.

Skroget kan fryses, og når du har 3-4 skrog, kan du koge fond eller suppe på dem.

Sådan udskærer du en kylling