• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Sådan får du mest ud af din hummer

Hummer er en af de fineste delikatesser, man kan få fat i – smagen er fin, ren og let sødlig og det sart røde kød er blødt, men med bid. Du kan med fordel gemme skallerne til suppe eller sauce. Kogt kold hummer serveres ofte med citron, mayonnaise og ristet brød.

Har du ikke prøvet at tilberede og, ikke mindst, tage kødet ud af en hummer før, får du her David Johansen tips til hvordan du gør trin-for-trin.

Sådan gør du:



STEP 1:

Hummeren aflives ved at placere spidsen af en stor kniv i det kryds man kan fornemme i nakken på den. Stik med et fast greb kniven helt igennem hovedet – hummeren er nu aflivet.

Bring en stor gryde vand i kog. Der skal være rigeligt med vand, så kogningen ikke stopper når hummerne kommes i vandet. Kog hummeren 8-10 minutter afhængig af størrelse og køl den af i 1 isvand umiddelbart herefter.

STEP 2:

Knæk kløerne af kroppen.

STEP 3:

Knæk halen af.

STEP 4:

Halvér halen på langs.
Fjern tarmen og tag kødet ud.

STEP 5:

Giv kløerne et let slag med bagsiden af en stor kniv, så skallen knækker. Vrid den lille del af kloen bagover, så bruskstykket kommer med ud.

Tag forsigtigt kødet ud af skallen.

STEP 6:

Klip mellemleddene op med en saks og tag kødet ud.

Hvad mange ikke ved er at alle de små ben også indeholder det dejlige kød. Hak en lille åbning for enden af benet. Pres kødet fra spidsen ud mod åbningen med et rulletræ eller en kagerulle.

Velbekomme!