Tatar med svampemayonnaise og syltede svampe
SNACK TIL 4 PERSONER
Akvavit og løvemad har været et elsket match siden tidernes morgen. Nærværende fortolkning sammen med en kølig Gin Heroes bringer en klassiker helt up to date.
Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 01. september 2021 | Nr. 07 2021
INGREDIENSER
• 200 g oksemørbrad fra fritlevende kvæg
• Comté, lagret min. 18 måneder
• 1 æggeblomme
• 1 tsk. grov sennep
• Syltede svampe (se opskrift)
• Svampeolie (se opskrift)
Tilbehør
• Gin Heroes Nationalpark Thy

SÅDAN GØR DU
1. Pisk æggeblomme og grov sennep med et piskeris. Tilsæt en knivspids salt og ¼ del af svampeolien. Pisk til det er tykt og ensartet.
2. Pisk herefter den resterende olie i, i en tynd stråle lidt ad gangen – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayonnaise. Smag til med salt og friskkværnet peber.
3. Skær oksemørbraden fri for sener. Hak den fint i hånden. 4. Anret tataren på store spiseskeer og top med svampemayonnaise, syltede svampe og revet Comté, og servér Karl Johan-chips til.

Find flere opskrifter med svampe
Lad dig inspirere af flere af kokkens udvalgte opskrifter med svampe og bliv klogere på de spiselige svampe.