• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Comté-servering med svampeolie og mandler

SNACK TIL 4 PERSONER

Comté kan meget mere end at blive serveret som en del af en osteplatte eller på et stykke brød. Servér den som forret, høvlet i ultratynde skiver og drysset med finthakkede nødder og nøddeagtig svampeolie. Olien kan du med fordel gemme og nyde over pasta, i dressinger eller i mayonnaise. Og så må du endelig ikke glemme Savagnin L'Origine, der matcher den lagrede Comté så ualmindelig dejligt.

INGREDIENSER 

• Comté, min. 18 måneders lagring

• En håndfuld gode mandler

Svampeolie: 

• Vindruekerneolie eller anden varmpresset olie

• 10 g tørrede svampe fra Tartufi Jimmy

SÅDAN GØR DU

1. Dagen før: Svampeolie: Kom olie og svampe i en kasserolle, og lad det bliver fingervarmt. Lad olien trække ved stuetemperatur til næste dag.

2. Rist mandlerne let og hak dem fint.

3. Skær Comté i flager, og pensl med svampeolie. Drys med mandler og servér evt. med ristet brød.

Fyldig, fedmefuld smag med balanceret, afrundet syre og lag på lag af frugt, hvide blomster, ristede hasselnødder og honning samt lidt smør og laktiske toner. Tør, men ikke syrlig afslutning. Servér ved 10 °C til fyldige retter med fisk og fjerkræ eller til faste, vellagrede komælksoste.