Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenBestil rôtisserie-grillet kyllingBestil Coq au VinProducenter i butikken
- Black Friday
- 12 stk. 3.424,20
- 6 stk. 1.922,82
Langhe Bianco Sauvignon Blanc Limited Edition
- 12 stk. 3.424,20
- 6 stk. 1.922,82
439,-
585,33 pr. l.
12 stk.
3.424,20
285,35 pr stk.
Spar 1.843,80
6 stk.
1.922,82
320,47 pr stk.
Spar 711,18
Anbefalinger
James Suckling
92
A flavorful, fruity and tangy white with aromas of quince, pineapples, mango stones, yellow plums and lemon peel. Fantastic concentration, with bright citrus and tropical fruit underlined by sharp acidity. James Suckling - Oktober 2022
Robert Parker - The Wine Advocate
91
A pure expression of Sauvignon Blanc, the La Spinetta 2019 Langhe Bianco is a pretty wine that graces the palate with peach, citrus, yellow rose and beeswax. It boasts a lean but crisp personality and would pair perfectly next to the exotic flavors of Thailand or Vietnam. Monica Larner - Juni 2022
Beskrivelse
La Spinetta er den helt store komet på den Piemontesiske stjernehimmel i det nye årtusinde, og i dag er der kun få, der tænker på, at det kun er 25 år siden, det hele endnu var i sin vorden. I 1990'erne kørte Rivetti-brødrene rundt i Barbaresco og Barolo og drømte om at købe jord på nogle af de berømte skråninger, men der var ikke meget af det rigtig sjove, der kom til salg, og det, der gjorde, var dengang udenfor deres økonomiske rækkevidde.
I stedet besluttede de at forfølge Giorgio Rivettis drøm om at lege med Chardonnay og Sauvignon Blanc og købte knap 3 højtbeliggende allerede tilplantede ha. oppe bag flækken Mango, hvorfra der var/er den dejligste udsigt ned mod Treiso og ind over grænsen til det forjættede Barbaresco-land. La Spinettas Chardonnay, der blev opkaldt efter brødrenes mor, og så denne Sauvignon Blanc, der nogle gange ankommer som en "Limited Edition", er således reminiscenser fra opsparingsperioden før det hele eksploderede.
Der er tale om frugt fra knap 2 ha. med omkring 40 år gamle vinstokke med rødderne i sandet næringsfattig jord i mere end 500 meters højde, og der har lige siden Giorgio Rivetti købte "udsigten" været tale om Sustainable Farming, hvilket vil sige, at de bæredygtige principper med fravalg af såvel herbicider som pesticider er på dagsordenen og i disse år tager man skridt til økologisk konvertering. Høsten er manuel med transport i små plastikkasser de 10 km. ned til vineriet udenfor Castagnole delle Lanze, hvor klaserne soigneres inden alle stilke fjernes forud for presningen.
Mosten får lov til at sætte sig koldt (bundfælde) inden den forvandles til vin ved lav temperatur uden fremmede gærstammer direkte i brugte franske fade. Den alkoholiske gæring får lov til at glide over i den malolaktiske, og vinen modner i 18 måneder frem mod aftapningen på flaske, og derpå endnu 6 måneder inden frigivelsen til salg. Man skal således trække 3 fra det aktuelle kalenderår for at beregne den friskeste årgang af vinen.
Vinen blev produceret første gang i 1999, og har siden skabt både respekt, begejstring og diskussion. Trods fraværet af Semillon er der mere Pessac-Leognan end Sancerre i profilen. Stadig lys halmgul med grønne refleksioner og med dejlige noter af mirabelle, mango, brændenælde og salvie, der spiller fint sammen med urterne og det lille vaniljeprik fra fadene. Fyldig, ja nærmest intens i munden hvor en fin syre og en flintet mineralitet sikrer det rette drive fra start til slut.
En vin som smager dejligt og virker klar nu, men Giorgio Rivetti hævder, at den også vil være interessant både 15 og 20 år efter høsten. Den oplevelse har vi stadig til gode.
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
- I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti.
- I 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation.
- I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt.
- I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. i Barolo.
- I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana.
- I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
- 2018 blev nogle hektar erhvervet i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
I de senere år har Spinetta ved at tilbageholde en del af Barolo og Barbaresco-produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) formået at bevæge sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne.
La Spinetta spurtede således fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og tronede pludselig som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vinhuse. En position som de ikke helt kunne forsvare i 2022, men alligevel…
Alt i alt er La Spinetta historien om en helt fantastisk rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af appellerende vine fra 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.
I Løgismose lagde vi fra land med de mousserende vine fra Contratto i efteråret 2011. Siden fulgte først de øvrige vine fra Piemonte og til sidst også vinene fra Toscana, og i dag bestræber vi os på at føre et af de bredeste og dybeste udvalg af vine fra La Spinetta. Se det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Langhe er en bakket under-region i Piemonte i det nordvestlige Italien. Indenfor Langhe ligger flere kendte distrikter som Barolo og Barbaresco, og Langhe DOC bruges primært til vine, der produceres enten udenfor disse distrikter eller som af forskellige årsager ikke møder produktionskriterierne. Det kan feks være en særlig sammensætning af druer eller anvendelse af druesorter, der ikke er tilladte indenfor distrikterne. Både hvid, rød og rosévin produceres . Indenfor de hvide kan særligt Chardonnay fremhæves som succesfuld, mens det for de røde i højere grad er blanding af de forskellige blå druer i Piemonte som Barbera, Dolcetto og Nebbiolo, der praktiseres.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter