Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 420,75
Eau-de-Vie de Prune élevée en fût de chêne
- 1 stk. 420,75
495,-
707,14 pr. l.
1 stk.
420,75
Spar 74,25
Beskrivelse
I det sydvestlige hjørne af Frankrig produceres nogle af landets fineste brændevine. Brændevine som brændere verden over ville give deres højre arm for at kunne kopiere, men det er ikke let, slet ikke når det kommer til frugter og bær. De flygtige aromaer mistes alt for let i brændingsprocessen, og resultatet er et neutralt, stikkende destillat, der ikke afslører råvaren.
Etienne Branas destilleri der har været i gang i Irouléguy siden 1974, der i dag ledes af datteren Martine, laver textbook eaux de vie med en imponerende frugtintensitet, og husets ”Prune élevée en fûts de chéne” er pragteksemplar indenfor kategorien blommebrændevin.
Som navnet indikerer er brændevinen fadlagret og fremstår derfor ravfarvet i glasset med et forførende potpourri af modne blommer, vanilje og kryddertoner i duften, der sirligt følges op af blød og dyb intens frugt i smagen og en behagelig, afsluttende varme. Det er den frydefulde essens af blommer i flydende form.
Servér den ved 15°C. til eftermiddagskaffen eller efter en god middag.
Producent
Familien Brane har beskæftiget sig med vin og vinhandel i Baskerlandet siden 1897, men det var først i 1974 da Etienne Brana sammen med sin kone Adrienne besluttede at udvide forretningsområdet at den virksomhed, som vi kender i dag begyndte at tage form.
Det skete da familien installerede deres første kobber-destillationsapparat med henblik på at formidle de vidunderlige aromaer fra familiens lille plantage med William pærer i destilleret form. Det tålmodige og perfektionistiske arbejde ved kobberkedlerne vakte hurtigt opmærksomhed og Etienne Brana skabte sig et ry som den producent i Baskerlandet, der ubetinget skabte områdets fineste og mest aromatiske Eau De Vie.
Succesen førte til, at familien også plantede blommer, hindbær og druer i bakkerne omkring Saint-Jean-Pied-de-Port, og i dag er det der i mange år blot var en lille négociant virksomhed forvandlet til et Domaine, der fra i alt 35 ha. ud over Eau De Vie også producerer fine likører og et bredt udvalg af vine i den herhjemme næsten ukendte appellation Irouléguy.
I dag er det Etienne Brana ’s datter Martine, som med passioneret lidenskab og imponerende knowhow sørger for, at familiens forskellige Eau De Vie fortsat er af enestående kvalitet, mens det er hendes bror Jean, der tager sig af vinproduktionen og kæmper en brav kamp for at gøre vinene fra Irouléguy kendte udenfor Baskerlandet.
Oprindelse
Region
Sud-Ouest dækker over et stort landområde med spredte appellationer i Frankrigs sydvestlige hjørne. Af transportmæssige årsager er mange af områderne placeret omkring floder, der gjorde det nemmere at fragte vin før i tiden. De mest vestlige områder er stærkt påvirket af Atalanterhavet, mens områderne længere fra kysten har mere udpræget fastlandsklima. Blandt de mest profilerede områder i Sud-Oust kan nævnes Madiran og Cahors, der står for kraftige rødvine på Malbec og Tannat og Jurancon, kendt for søde vine på Petit Manseng og Gros Manseng. Nærheden til Bordeaux giver endvidere genlyd i en række druesorter, der bruges særligt i Bergerac såsom Sauvignon Blanc, Semillon, Cabernet Sauvignon og Merlot.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter