TEMA
JULEMIDDAG MED LØGISMOSE
Juleaften er kulminationen på december måneds flid og således årets hyggeligste gastronomiske fejring. Vores kokke er gavmilde i denne tid og deler her rundhåndet ud af deres bedste juleopskrifter og kulinariske juleråd, så du med ro i sindet kan forberede og glæde dig til julemiddagen og så småt lade duften af julemad begynde at sprede sig.
SÆT TÆNDERNE I EN FRITGÅENDE AND
Canette er en ung Berberiand, som opvokser frit på bjergskråningerne ved Chalosse i Les Landes i Frankrig. Canetten er knap så fed som en landand, hvilket bestemt ikke gør den mindre delikat. Tværtimod får du som oftest serveret canettens fine kød, hvis du vælger and, når du er ude at spise, da den har en fin kødstruktur og tyndt skind, der nemt bliver sprødt, og en særdeles udsøgt smag. Skal der både and og flæskesteg på julebordet? Således vil vi anbefale vores confiterede andelår som alternativ eller supplement. Lårene har simret i andefedt i flere timer, og den lange tilberedningstid resulterer i kød sprængfyldt med smag, saft, kraft og mørhed.
KOKKENES TIPS TIL DEN GODE JULEMAD
KOKKETIPS
Sådan tilbereder og udskærer du en and
KOKKETIPS
Thomas Rodes juletips
Til en grønnere jul
Julebordet indeholder alt fra dejlig fed flæskesteg og brunede kartofler til and og saucer. Det betyder, mange af os, triller hjem med glade og mætte maver. Selvom det glæder vores julemunde, og vi har ventet siden sidste år, kan vi til tider have brug for et grønt indslag – for grøntsager og julemad er bestemt ikke uforenelige.
KLASSISK RISALAMANDE
Selvom livremmen strammer efter al den gode julemad, er der på magisk vis altid plads til den fløjlsbløde og vaniljemættede risalamande. Prikken over i’et er rigeligt polynesisk vanilje fra Tahiti, en eksklusiv og unik vaniljetype, som på flere måder adskiller sig fra den mere udbredte Bourbon vanilje. Vores konditors opskrift går for at være den bedste i kongeriget, og serverer du den med Løgismose kirsebærsauce på danske kirsebær, er der ikke et øje tørt!