DET SKER I BUTIKKEN
ONSDAG 20. NOVEMBER OPHÆNGNING AF JULESOKKER
Skal din julesok pryde butikken hele december? Kom forbi med din sok, så fylder vi den med julegodter frem til fredag 20. december.
Læs mere om julen på Nordre Toldbod
TORDAG 21. NOVEMBER KL. 10-19 FRIGIVELSE AF BEAUJOLAIS NOVEAU
Vi fejrer, at den franske vinhøst er i hus, og den nye årgang Beaujolais Nouveau traditionen tro frigives den tredje torsdag i november – kom og smag den friske tapning i butikken og fyld kurven med formidable Beaujolais-tilbud!
Du sparer 25% på al vin fra Beaujolais fra 21. november t.o.m. 24. november i butikken på Nordre Toldbod.
Læs mere & deltag
FREDAG 22. NOVEMBER KL. 15-18 PRODUCENTBESØG
Vinhuset Paulinshof gæster butikken med sine raffinerede Rieslingvine. Det er ganske gratis – så kom forbi til et lille glas, en hyggelig snak og et godt vinkøb.
Læs mere & deltag
FREDAG 22. NOVEMBER KL. 17-19 VINSMAGNING JULENS TOPVINE
Tiden er inde til at få styr på årets julevin. Kom og smag vores bud på vine, som passer fabelagtigt til julen – også hvis du vil prøve noget ekstra godt og lidt hvidt samt sødt.
Læs mere & køb billet
LØRDAG 23. NOVEMBER KL. 12-15 BESØG FRA LA DEHESA
Kom og smag spansk håndskåret charcuteri fra La Dehesa. Her i blandt ny sortfodsskinke, Paleta de Cebo.
FREDAG 29. NOVEMBER BLACK FRIDAY
Spar 20%* på hele butikken!
*Gælder ikke Fine Wine og i forvejen nedsatte varer.
Læs mere & deltag
FREDAG 6. DECEMBER JULENS STORE SMAGEDAG – SPAR 20% PÅ HELE BUTIKKEN
Kom i julestemning, og kig forbi butikken fredag 6. december.
Butikken vil være fyldt til bristepunktet med smagsprøver på frydefulde julegodter, fordi en perlerække af vores passionerede producenter gæster butikken.
Læs mere & deltag
KØB ÅRETS JULEKALENDER
Julen begynder lige så stille at finde vej til butikken – nu kan du sikre dig årets søde julekalender!
Vælg mellem Løgismose chokoladejulekalender, Lakrids by Bülow, Karamelkompagniet eller én af de mange fra Summerbird.
FÅ JULEANDEN I HUS
Vi har fået franske frilandsænder hjem!
Hel fransk Berberiand, 3,2 kg, 295,-
Skal der både and og flæskesteg på bordet, kan vi anbefale Løgismose confiterede andelår.
Løgismose confiterede andelår
1 stk. 75,-
2 stk. 100,-
BESTILLINGER
JULEMIDDAGEN
Sæt tænderne i en klassisk julemenu med and, hvide og brunede kartofler, rødkål og andesauce uden at stå på hovedet i køkkenet 24. december.
Julemenu 4 personer 949,-
AND
Skal vores kokke stege årets juleænderne? Glæd dig og dine gæster med helstegt fransk berberiand juleaften.
Stegt fransk berberiand pr. stk. 450,-
RISALAMANDE
Glem alt om en risengrød, der brænder på og en flødeskum, der skiller – kast grydeskeen over til os og køb konditorens risalamande. Den er luftig og cremet og spækket med piskefløde, mandler og vanilje.
Risalamande 4 portioner 125,-
NYTÅRSMENU
Glæd jer til både jomfruhummerbisque, Vesterhavstorsk, økologisk oksemørbrad af gårdslagtet kvæg fra Fyn, trøffelsauce og nougat praliné – en nytårsmenu, som frem for alt også er nem at gå til og færdiggøre hjemme i køkkenet.
Nytårsmenu 2 kuverter 1.099,-
COQ AU VIN
Coq au Vin tilberedt fra bunden af langtidsmarineret Label Rouge kylling og med årstidens grønt. Retten serveres med hjemmerørt kartoffelmos.
To go pr. kuvert 150,-
To stay pr. kuvert 175,-
RÔTISSERIEGRILLET KYLLING
Det roterende rôtisserie gør det muligt at grille kyllingen hele vejen rundt, hvilket giver et ekstra sprødt ydre og saftigt indre.
Pr. kylling 150,-
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
LØGISMOSE FINE WINE – 250 IKONISKE FLASKER!
Importen af Fine Wine startede hos Lene og Sven Grønlykke, som var blandt de første i Danmark til at importere domaine-aftappede vine fra Bourgogne. I dag tæller Løgismose store sortiment af Fine Wine flere end 600 flasker exceptionel vin.
Butikken på Nordre Toldbod
HISTORIEN BAG VORES FRANSKE OSTE
I butikken finder du et stort udvalg af eksklusive franske oste. Bliv klogere og lær oste-sæsonerne at kende.
Vin & ost match
VIN & OST
Ossau-Iraty & Pet' Nath'
VIN & OST
Bleu de Bresse og Chenin Blanc
VIN & OST
Brillat Savarin & Champagne
40 ÅRS JUBILÆUM I BUTIKKEN
I 2022 fejrede vi 40 års jubilæum i butikken på Nordre Toldbod. Læs eller genlæs fortællingen om familien Grønlykke, som åbnede det første vinudsalg i 1982 på Nordre Toldbod.
JUBILÆUM
2010'erne - Det fjerde årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
2000'erne - Det tredje årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1990'erne – Det andet årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1980'erne – Det første årti på Nordre Toldbod
BUTIKKEN PÅ NORDRE TOLDBOD
I et gammelt pakhus på Nordre Toldbod i Kongens København, med udsigt til Trekroner, Nyholm og Kastellet, blandt kanalrundfarter og Kongeskibet og omgivet af evig brise og genskær fra vandet, se dér ligger Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, og der har den ligget i snart 40 år.
De første år var Løgismose havnens eneste virksomhed, som ikke havde noget med skibsfart at gøre. Siden 1630 havde Københavns Toldvæsen nemlig haft til huse på Toldboden. Og de nikotingule vægge og lange knager til regnjakker i lokalerne på Nordre Toldbod røbede da også, at det ikke var længe siden, at daglejerne, der håbede på en hurtig tjans, havde forladt bygningen, da Løgismose Vinimporti i 1982 flyttede ind. Et vinlager, hvor der blev solgt kasser med vin for de særligt indviede.
CONVENIENCE, FØR DET FANDTES
I de følgende år tog specialhandlen til herhjemme. På Nordre Toldbod begyndte man derfor også at lave mad. Henkogninger, fonder og marmelade blev lavet af Lone Grønlykke og solgt før de stort set var nået på glas. I 2001 tog det til. I et samarbejde med Jens Slagter fra Kultorvet og Thomas Rode i køkkenet blev Boeuf Bourguignon, cassoulet og confiterede andelår solgt fra et åbent køkken og efter opskrifter fra Falsled Kro og Kong Hans Kælder. Det skulle vise sig at være lidt af et columbusæg: Kunderne kunne nu få en kombination af mad og vin. De nøjedes nu ikke længere med at komme forbi én gang om måneden efter, men lagde i stedet vejen forbi én gang om ugen efter ugens retter. Vinudsalget på Nordre Toldbod tilbød således sine kunder convenience, før det overhovedet blev et koncept.
FRA SMØR TIL CAVIAR
I dag er convenience stadig i højsæde. Den slags, der netop gør det let at spise hjemme, men som var man ude. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og ud fra håbet om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet. Det er råvarer, kolonialvarer og delikatesser, der ikke er allestedsværende, og som derfor bringer nyt og fryd til måltidet. Oven i det eksklusive kan man naturligvis finde basisvarer som smør, hvidløg og kartofler – råvarer, der er mindst ligeså vigtige for måltidets samlede udtryk. Det er vores butikschef der sætter dagsordenen og som i stærkt samarbejde med både indkøbere og kokke udvælger de råvarer, vine og delikatesser, du finder på hylderne.
Åbningstider
Hverdage
Mandag: lukket
Tirsdag-onsdag: 10.00-18.00
Torsdag-fredag: 10.00-19.00
Weekend
Lørdag: 10.00-17.00
Søndag: 10.00-16.00 (Det er ikke muligt at afhente pakker)
Helligdage: lukket
Julen
Mandag 9. december: 10.00-18.00
Mandag 16. december: 10.00-18.00
Mandag 23. december: 10.00-18.00
Juleaftensdag tirsdag 24. december: 10.00-13.00
Juledag onsdag 25. december: lukket
2. juledag torsdag 26. december: lukket
Nytåret
Fredag 27. december: 10.00-19.00
Lørdag 28. december: 10.00-17.00
Søndag 29. december: 10.00-16.00
Mandag 30. december: 10.00-18.00
Nytårsaftensdag tirsdag 31. december: 10.00-15.00
Onsdag 1. januar: lukket
Gratis parkering foran butikken i 1 time
Kontakt
Løgismose Vin, Mad & Delikatesser
Nordre Toldbod 16
1259 København K
Tlf. (+45) 33 32 93 32
E-mail: info-butik@loegismose.dk
Skriv til os direkte på Facebook i messenger
- vi svarer så hurtigt, vi kan: m.me/loegismose
Find vej