DET SKER I BUTIKKEN
TILBUD PÅ SPANSK
Spansk vin er en af efterårets rigtig gode venner! Her præsenterer vores sommerlier 2 vine, som de dygtige folk hos Bodegas Montecastro, gør en dyd ud af ikke at overgøre, så de i den unge udgave fremstår saftig, elegant og rank.
Ribera del Duero Cosecha 2021, Bodegas Montecastro
Normalpris 260,-
Tilbudspris 189,-
SPAR 80,-
Ribera del Duero Reserva 2019, Bodegas Montecastro
Normalpris 375,-
Tilbudspris 250,-
SPAR 125,-
SPAR 30% PÅ DANSK SLAGTERHÅNDVÆRK FRA ALS
Hos Als Pølser holder de fast i den niche, som er at levere de bedste håndværksprodukter fremstillet af nøje udvalgte råvarer.
Fyld kurven med klassisk eller krydret rullepølse, sønderjysk spegepølse, kartoffelspegepølse, snackpølser og krydderfedt – perfekt til julefrokosten.
KØB IND TIL MORTENSAFTEN
Mattsson Nielsen andesauce 89,-
Løgismose andesauce 20,-
Andelår 180 g
KØB ÅRETS JULEKALENDER
Julen begynder lige så stille at finde vej til butikken – nu kan du sikre dig årets søde julekalender!
Vælg mellem Løgismose chokoladejulekalender, Lakrids by Bülow, Karamelkompagniet eller én af de mange fra Summerbird.
BESTILLINGER
MORTENSAFTEN MIDDAG
Tag forsmag på julens overdådige middage og hyggelige stunder med Løgismoses menu til mortensaften.
Pr. kuvert 250,-
JULEMIDDAGEN
Sæt tænderne i en klassisk julemenu med and, hvide og brunede kartofler, rødkål og andesauce uden at stå på hovedet i køkkenet 24. december.
Julemenu 4 personer 949,-
COQ AU VIN
Coq au Vin tilberedt fra bunden af langtidsmarineret Label Rouge kylling og med årstidens grønt. Retten serveres med hjemmerørt kartoffelmos.
To go pr. kuvert 150,-
To stay pr. kuvert 175,-
RÔTISSERIEGRILLET KYLLING
Det roterende rôtisserie gør det muligt at grille kyllingen hele vejen rundt, hvilket giver et ekstra sprødt ydre og saftigt indre.
Pr. kylling 150,-
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
LØGISMOSE FINE WINE – 250 IKONISKE FLASKER!
Importen af Fine Wine startede hos Lene og Sven Grønlykke, som var blandt de første i Danmark til at importere domaine-aftappede vine fra Bourgogne. I dag tæller Løgismose store sortiment af Fine Wine flere end 600 flasker exceptionel vin.
Butikken på Nordre Toldbod
HISTORIEN BAG VORES FRANSKE OSTE
I butikken finder du et stort udvalg af eksklusive franske oste fra Bordier, som er "affineur" og dermed ekspert i at modne oste til absolut perfektion. Bliv klogere og lær oste-sæsonerne at kende.
Vin & ost match
VIN & OST
Ossau-Iraty & Pet' Nath'
VIN & OST
Bleu de Bresse og Chenin Blanc
VIN & OST
Brillat Savarin & Champagne
40 ÅRS JUBILÆUM I BUTIKKEN
I 2022 fejrede vi 40 års jubilæum i butikken på Nordre Toldbod. Læs eller genlæs fortællingen om familien Grønlykke, som åbnede det første vinudsalg i 1982 på Nordre Toldbod.
JUBILÆUM
2010'erne - Det fjerde årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
2000'erne - Det tredje årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1990'erne – Det andet årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1980'erne – Det første årti på Nordre Toldbod
BUTIKKEN PÅ NORDRE TOLDBOD
I et gammelt pakhus på Nordre Toldbod i Kongens København, med udsigt til Trekroner, Nyholm og Kastellet, blandt kanalrundfarter og Kongeskibet og omgivet af evig brise og genskær fra vandet, se dér ligger Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, og der har den ligget i snart 40 år.
De første år var Løgismose havnens eneste virksomhed, som ikke havde noget med skibsfart at gøre. Siden 1630 havde Københavns Toldvæsen nemlig haft til huse på Toldboden. Og de nikotingule vægge og lange knager til regnjakker i lokalerne på Nordre Toldbod røbede da også, at det ikke var længe siden, at daglejerne, der håbede på en hurtig tjans, havde forladt bygningen, da Løgismose Vinimporti i 1982 flyttede ind. Et vinlager, hvor der blev solgt kasser med vin for de særligt indviede.
CONVENIENCE, FØR DET FANDTES
I de følgende år tog specialhandlen til herhjemme. På Nordre Toldbod begyndte man derfor også at lave mad. Henkogninger, fonder og marmelade blev lavet af Lone Grønlykke og solgt før de stort set var nået på glas. I 2001 tog det til. I et samarbejde med Jens Slagter fra Kultorvet og Thomas Rode i køkkenet blev Boeuf Bourguignon, cassoulet og confiterede andelår solgt fra et åbent køkken og efter opskrifter fra Falsled Kro og Kong Hans Kælder. Det skulle vise sig at være lidt af et columbusæg: Kunderne kunne nu få en kombination af mad og vin. De nøjedes nu ikke længere med at komme forbi én gang om måneden efter, men lagde i stedet vejen forbi én gang om ugen efter ugens retter. Vinudsalget på Nordre Toldbod tilbød således sine kunder convenience, før det overhovedet blev et koncept.
FRA SMØR TIL CAVIAR
I dag er convenience stadig i højsæde. Den slags, der netop gør det let at spise hjemme, men som var man ude. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og ud fra håbet om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet. Det er råvarer, kolonialvarer og delikatesser, der ikke er allestedsværende, og som derfor bringer nyt og fryd til måltidet. Oven i det eksklusive kan man naturligvis finde basisvarer som smør, hvidløg og kartofler – råvarer, der er mindst ligeså vigtige for måltidets samlede udtryk. Det er vores butikschef der sætter dagsordenen og som i stærkt samarbejde med både indkøbere og kokke udvælger de råvarer, vine og delikatesser, du finder på hylderne.
Åbningstider
Hverdage
Mandag: lukket
Tirsdag-onsdag: 10.00-18.00
Torsdag-fredag: 10.00-19.00
Weekend
Lørdag: 10.00-17.00
Søndag: 10.00-16.00 (Det er ikke muligt at afhente pakker)
Helligdage: lukket
Gratis parkering foran butikken i 1 time
Kontakt
Løgismose Vin, Mad & Delikatesser
Nordre Toldbod 16
1259 København K
Tlf. (+45) 33 32 93 32
E-mail: info-butik@loegismose.dk
Skriv til os direkte på Facebook i messenger
- vi svarer så hurtigt, vi kan: m.me/loegismose
Find vej