Barolo Ravera
2013 - Vietti s.r.l.
/barolo-ravera/p/73132
Anbefalinger
James Suckling
97
James Suckling
Fresh and viivid with strawberry, rose petal, and sandalwood. Full body, firm and silky with a beautiful balance and length. A fabulous young Barolo. Try in 2020. Januar 2017
Robert Parker - The Wine Advocate
98
Robert Parker - The Wine Advocate
This is a stunning wine. Monica Larner - August 2017
Jancis Robinson
17/20
Jancis Robinson
Walter Speller - December 2016
-
Beskrivelse
-
Producent
-
Oprindelse
Beskrivelse
Årgang |
2013
|
Land |
Italien
|
Region |
Piemonte
|
Distrikt |
Barolo DOCG
|
Producent |
Vietti s.r.l.
|
Vinmager |
Luca Currado
|
Druer |
Nebbiolo (100 %)
|
Nettoindhold |
0,75
l
|
Lukkeanordning |
Naturkork
|
Produktionsform |
Konventionel
|
Alkoholprocent |
14,0 %
|
Restsukker |
1,5 g/l
|
Fadlagret |
Ja
|
Serveringstemperatur |
15 - 17 °C
|
Varenr.: |
215540 |
Producent
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.
Distrikt
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.
Cantina Vinicola Vietti, Piazza Vittorio Veneto, 5, 12060 Castiglione Falletto CN, Italien
True
Vietti s.r.l.
Cantina Vinicola Vietti, Piazza Vittorio Veneto, 5, 12060 Castiglione Falletto CN, Italien