Sommerdrinks med contratto

Italiensk Vermouth er tilbage i topform, og Spritz er en af de mest trendy og populære drinks, man kan servere for sine gæster. Med Contrattos enestående Vermouther hæver vi kvalitetsbarren en tak op, fra de gængse gigantmærkers massefremstillede stangvarer.

Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg

­

Acqua di Neive

3 cl Contratto Vermouth Bianco
6 cl tonicvand

Servér på is i hvidvinsglas, og garnér med limeskive og salvieblade

50 forskellige ingredienser, blandt andet kamilleblomster, laurbærblade, angelikarod, appelsinskal, lakridsrod, kløver og havtornblomster. En fascinerende kompleks Vermouth med balanceret sødme og en smuk gul farve. Nyd den straight på is med en skive citron og en stjerneanis. For en mildere version kan den toppes med danskvand eller Prosecco.

 

­

Contratto Spritz

1 del Contratto Aperitif
3 dele Prosecco

Servér drinken på is i et hvidvinsglas, og garnér med appelsinskive. For en mildere version kan det hele eller noget af Proseccoen udskiftes med danskvand.

Contrattos bud på en mixer i samme kategori som det allestedsnærværende Aperol giver en luksuriøs og sofistikeret Spritz. Opskriften er fra 1935 og baseret på 28 forskellige aromaer heriblandt solsikkeblomst, nellike, rabarber, citronskal, mandarinskal, kaskarille og nælde. Farven er 100 % naturlig fra rødbede og gulerod.

 

­

Contratto Negroni

2 cl Contratto Bitter
2 cl Contratto Vermouth Rosso
2 cl gin

Servér drinken på is i et whiskyglas, og garnér med orangeskal.

Contrattos version af den klassiske bitter, som man kender det fra Campari, blev skabt i 1933. Bitter er farvet udelukkende med gulerod og rødbede og krydret med blandt andet hibiscus, kardemomme, mynte, ingefær, enebær og orangeskal.

 

­

­Vermouth Rosso

Nyd den straight med is og appelsinskive, eller brug den i en Negroni eller Manhatten.

31 forskellige ingredienser heriblandt rabarberrod, salvie, sandeltræ, kanel, korianderfrø og muskatnød. Dyb, mørk Vermouth med god balance mellem sødme og alkohol. Kvaliteten fornemmes tydeligt, når den serveres ren, hvor mange konkurrenters versioner smager af fusel (uren brændevin) og karamel uden den store nuancerigdom, krydring på dette niveau giver.