Château Valandraud er en af de første garage-vine i Bordeaux og en af de nyere sensationer fra Saint-Emilion skabt af Jean-Luc Thunevin og hans kone Murielle, der drømte om at skabe deres egen vingård og producere deres egen vin sideløbende med deres store succes som vinhandlere med fokus på Saint-Emilion. Det startede så småt i 1989 da de købte et lille parcel på blot 0,6 ha. og navngav det Val Andraud fordi det lå i en den lille dal Vallon de Fongaban mellem slottene Pavie-Macquin og La Clotte, og fordi Andraud var Murielle’s pigenavn.
Lidt efter lidt fik de fat i flere andre veleksponerede parceller, og i dag er domænet efterhånden oppe på at råde over 8,8 ha., der ligger som et ægte kludetæppe spredt ud over hele Saint-Emilion distriktet. Det beriger Jean-Luc med en mangfoldighed af jordbundstyper, mange forskellige kloner af druesorterne og vinstokke i snart sagt alle aldre, og mens der i starten kun var én vin i garagen er der nu 4 røde og 2 hvide.
Den omtrentlige drueblanding er 65% Merlot, 25% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon og 5% tilsammen af Malbec og Carmanère fra vinstokke der her i 1. vinen er mellem 35 og 70 år gamle. Høsten er manuelt, varer kun et par dage og udføres af et hold på omkring 50 personer bestående af venner, medarbejdere og dedikerede kunder, som ønsker at komme helt tæt på deres favoritvin og med til den fest, som plukningen hvert år udvikler sig til.
Trods sin mangel på historie og på trods af at vinen er skabt på sammenbragte druer er Château Valandraud i dag en af de mest efterspurgte vine i hele Bordeaux og de årlige 8.000-16.000 flasker bliver altid udsolgt inden frigivelsen, på trods af at En Primeur priserne kun er en lille smule lavere end dem slottene fra toppen af 1855-klassifikationen forlanger.
Château Valandraud fik i 2012 status af Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé og i 2017 blev slottet indlemmet i den fornemme Union des Grands Crus de Bordeaux.