Domaine Leflaive
8 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- 2019 - Domaine Leflaive - 0,75l
Bâtard-Montrachet Grand Cru
96 pointAllen Meadows - Burghound
18.500,-
24.666,67 pr. l.
- 2009 - Domaine Leflaive - 0,75l
Bâtard-Montrachet Grand Cru
95 pointAllen Meadows - Burghound
17.500,-
23.333,33 pr. l.
Domaine Leflaive
I Côtes de Beaune er det kun meget få som kommer op på siden af Domaine Leflaive. Domainet er kult, og vinene tilhører hvert år de bedst anmeldte og mest efterspurgte i hele Bourgogne.
Domaine Leflaive har tilhørt den samme familie lige siden begyndelsen, og før det har familien har dyrket druer og bygget vinfade i hvert fald siden 1717. Det var Joseph Leflaive, som lagde grundstenen i 1905 og i den efterfølgende 20 år opkøbte en lang række fremragende parceller mens Bourgogne var i knæ ovenpå vinlusens hærgen og en verdenskrig som heller ikke lod de gyldne skråninger uberørte. 24 imponerende ha. udelukkende tilplantet med Chardonnay - her i blandt 5 ha. med status af Grand Cru og 11 ha. med status af 1. Cru. - er det efterhånden blevet til, og dertil kommer, at familien siden 2004 har været på jagt efter ypperlige parceller i Mâconnais hvor det efterhånden er det blevet til et patchwork af små jordlodder på til sammen næsten 20 ha.
Domaine Leflaive var og er stadig pionerer inden for først økologisk og siden biodynamisk produktion i Bourgogne, og få andre steder er man så stålsatte i troen på, at det kun kan lade sig gøre at skabe vidunderlige vine hvis man først efterstræber fuld biodiversitet i vinmarkerne og siden arbejder i harmoni mellem jordens og månens rytmer i kælderen.
François Bouchet, der var biodynamisk rådgiver for Domaine Leflaive fra 1989 og frem til sin død i december 2005, forklarede sin approach således: "Biodynamism develops every living species thanks to specialised preparative treatments made from yarrow, camomile, nettle, dandelion, valerian, compost and silica or sand which are true catalysts of energy. It is via the plant that the whole organism is vitalised, as much as through its deep rooting in the soil as by the leaves which capture the sun’s energy. The wine which is produced is a direct result of the balance between the terroir and the atmosphere."
Men ellers er der ikke så mange hekserier på Domaine Leflaive. Hele vinfremstillingsprocessen følger den burgundiske tradition. Høsten er manuelt. Gærceller udefra er forment adgang. Gæringen får lov til at tage den tid den skal, og bortset fra vinene fra Mâcon-Verzé, så er recepten den samme helt oppe fra Grand Cru Montrachet og ned til den generiske Bourgogne Blanc: Langsom presning, fadgæring, 12 måneders fadlagring og til sidst 6 måneders modning i rustfrit frem mod aftapningen på flaske, der så vidt muligt sker uden klaring eller filtrering det 2. forår efter høsten. Det eneste der skrues på, er mængden af de nye fade i de forskellige vine.
Det foreløbig største aftryk er blevet sat af Anne-Claude Leflaive, som kom til som 3. generation i 1990. Hun nåede at få 3 år ved siden af sin far Vincent Leflaive inden han døde, og arbejdede de første år sammen med sin fætter Olivier Laflaive, men da hans negociant projekt for alvor begyndte at få luft under vingerne fandt familien, at det var bedst, de fortsatte hver for sig. Anne-Claude stod herefter i spidsen for konverteringen fra traditionelt landbrug til biodynamisk produktion og for de strategiske opkøb i Mâconnais alt imens vinene bare blev mere harmoniske og mere elskelige.
Anne-Claude grundlagde en særlig skole for biodynamik ”Ecole du Vin et des Terroirs” i Puligny-Montrachet, blev fejret som “The best white wine maker in the world” i Decanter Magazine I 2006 og nåede lige at modtage sine kollegaers fornemste hæder i form af ”The Winemakers' Winemaker Award” i 2014 inden hun desværre tabte kampen mod en ondartet kræftsygdom bare 59 år gammel. Herefter blev det hendes nevø og grundlæggeren Joseph Leflaives tipoldebarn Brice de La Morandiere's tur til at tage over, og i dag er det ham der i 4. generation fører det stolte domaine videre, så det bliver i familien!
Bag Anne-Claude stod den berømte Bourgogne-vinmager Pierre Morey i perioden 1988-2008. Han blev efterfulgt af Eric Remy som nåede at stå spidsen for det berømte domæne i 9 år indtil Brice de la Morandiere i februar 2017 annoncerede at den unge ønolog Pierre Vincent skulle tiltræde som ny general manager.
Vinene fra Domaine Leflaive er blevet så efterspurgte, at der desværre også har været forfalskninger i omløb. Derfor besluttede Anne-Claude Leflaive, at alle flasker (undtagen Mâcon-Verze) skulle forsynes med et såkaldt Prooftag. Alle flasker fra Domaine Leflaive har således siden 2011 båret et Prooftag på flaskens hals, som betyder, at kapslen ikke kan fjernes uden forseglingen brydes, og at man via en alphanumeric code kan få adgang til informationen om de forskellige vinmarkers størrelse og vinstokkenes alder på leflaive.fr
Løgismose har tilbudt vine fra Domaine Leflaive i mere end 25 år. Ofte i så begrænsede mængder at de ikke flages her på hjemmesiden. Du ser vores aktuelle udvalg her og du er altid velkommen til at efterspørge yderligere muligheder pr. e-mail.
Vinene:
Domaine Leflaive (27 ha) (L’émotion unique de Puligny-Montrachet)
GRAND CRU VINE:
Bienvenues-Bâtard-Montrachet | 1.2 ha | tilplantet: 1958-1959
Bâtard-Montrachet | 1.7 ha | tilplantet: 1962-1989
Chevalier-Montrachet | 1.8 ha | tilplantet: 1955-1980
Le Montrachet | 0.1 ha | tilplantet: 1960
PREMIER CRU VINE:
Chassagne-Montrachet La Maltroie | 0.17 ha | tilplantet: 2005-2006
Meursault Sous le Dos d’Âne | 1.26 ha | tilplantet: 1995-2004
Puligny-Montrachet Cru Clavoillon | 4.8 ha | tilplantet: 1959-1988
Puligny-Montrachet Les Folatières | 1.2 ha | tilplantet: 1962-1999
Puligny-Montrachet Les Combettes | 0.7 ha | tilplantet: 1963-1972
Puligny-Montrachet Les Pucelles | 2.8 ha | tilplantet: 1957-1985
VILLAGE & REGIONALE VINE:
Bourgogne Blanc (Les Parties, Les Houlières, La Plante des Champs) | 4.3 ha | tilplantet: 1979-2003
Puligny-Montrachet | 4.7 ha | tilplantet: 1955-2003
Domaines Leflaive (24 ha) (La diversité des expressions des Mâcons)
MÂCONNAIS:
Mâcon-Verzé (Les Cassons, En Perret, Escolles, Les Muse) | 9.3 ha | tilplantet: 1930-2010
Mâcon-Verzé Les Chênes | 3.4 ha | tilplantet: 1935 (0.45 ha); 1973-2002 (2.98 ha)
Mâcon-Verzé Le Monté 0.9 | tilplantet: 1964-1965
Mâcon-Igé | 0.8 ha | tilplantet: 1986-1989
Pouilly-Fuissé La Chaneau | 0,7 ha | tilplantet: 1960
Pouilly-Fuissé En Vigneraie | 0,5 ha | tilplantet: 2001
Pouilly-Fuissé | 1.4 ha | tilplantet: 1960-2011
Saint-Véran Blanc | 0,4 ha | tilplantet: 1950-1990
Leflaive & Associés (ca 7 ha) (Le négoce haut de gamme)
Auxey-Duresses Blanc | 1.3 ha | tilplantet: Ikke oplyst
Bourgogne Blanc | 4.0 ha | tilplantet: 1950-1990
Puligny-Montrachet | ha ikke oplyst | tilplantet: Ikke oplyst
Rully Premier Cru | ha ikke oplyst | tilplantet: 1950
Esprit Leflaive (ca 6 ha) (Le négoce haute couture)
En serie af vine som blev lanceret i 2018-årgangen. Medio 2022 er det uvist, om nogle af dem vil blive relanceret.
Røde:
Nuits Saint Georges
Pommard Les Arvelets 1. Cru
Corton Les Grandes Lolières
Hvide:
Pouilly-Fuissé Clos Reyssier
Pouilly-Fuissé
Chablis Cru Fourchaume 1. Cru
Savigny les Beaune Les Vergelesses 1. Cru
Corton-Charlemagne Grand Cru