Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 39,10
Sorte Ris fra Camarguen IGP - 500g
- 1 stk. 39,10
46,-
1 stk.
39,10
Spar 6,90
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Beskrivelse
De aromatiske sorte ris har en let nøddeagtig smag og opnår en smuk purpurlilla farve efter kogning. Den mørke farve skyldes et "overskud" af pigmentet anthocyanin, som var uforklarligt for forskerne, indtil nogle japanske forskere for få år siden opdagede, at denne egenskab var opstået pga. en mutation i Kala4 genet, som er det gen, der aktiverer produktionen af anthocyaniner.
Udover farven giver pigmentet også en aromatisk smag til risene, som klæder kød og fisk helt fantastisk. De sorte ris er rige på antioxidanter og fulde af fibre – hele 5 gram pr. 100 gram. Under fremstillingsprocessen er det nemlig kun den alleryderste del af skallen der fjernes. Dermed bevares hele kim- og skaldele. Brug de aromatiske sorte ris i salater eller som tilbehør til grillet kød.
Dyrkning af sorte ris er ret nyt i Camarguen. Risen er oprindeligt kendt fra Kina,hvor fortidens kejsere satte stor pris på den pga. risens høje næringsindhold og ikke mindst sansepirrende egenskaber. Kejserne sværmede så meget for denne type ris, at de gjorde den forbudt for alle andre end kejseren selv og hans hof, hvoraf navnet "den forbudte ris" eller "Kejserens ris".
De sorte ris bliver stadig betragtet som en udsøgt delikatesse og er velegnede i salater eller i blandinger med hvide ris. I Camarguen i det sydlige Frankrig er ris en integreret del af regionens kultur. Mærket IGP (Indication Géographique Protégée) er et officielt europæisk stempel, der garanterer oprindelse og kvalitet på et produkt. Emballagen er udsmykket med den lokale kunstner Michel Tombereaus penselstrøg.
Ingredienser
sorte ris fra Camarguen
Producent
Hos familien Benoit er ris en passion. Familien har dyrket ris i Camarguen - Frankrigs "Vilde Vesten" - i nu 4 generationer. Paul Benoit, nu bedstefar, startede familiefirmaet der idag drives af hans børnebørn. Risene sås i slutningen af april eller starten af maj og høstes ca. midt september.
Camarguen, som er på Unescos liste over de vigtigste naturområder i verden og kendt som Frankrigs riskammer, er med sine mere end 900 kvadratkilometer også et af Europas største vådområder bestående af enge, sivskove, sumpe, gigantiske pinjetræer og opdyrkede rismarker.
Markerne i reservatet har gjort Frankrig selvforsynende med ris. Området er velsignet med optimale dyrkningsforhold for risplanten; masser af vand, kun mindre temperaturudsving, en velegnet jordbund, masser af sol og lys, samt den tørrende og kølende effekt af mistral vinden.
Foruden rismarker, er Camarguen kendt for saltproduktion af det fine Fleur de Sel, men også som Frankrigs cowboyland med højt til himmelen, vilde heste, tyre, cowboys og flamingoer.