Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Domaine Pierre Gaillard, Pilat Regional Natural Park, Lieu-dit "Chez Favier", 42520 Malleval, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Frugtagtig, kødfuld, men stadig elegant Saint Joseph sammenstukket af forskellige vine fra Pierre Gaillard's egne 7 ha. på øst og sydøst vendte skråninger i den nordlige del af appellationen omkring Chavanay, på Les Buis ved Limon og på Côte Bellay samt af vine skabt på frugten fra et par lokale druedyrkere lidt længere sydpå.
Over alt er der tale om manuel høst med soignering af drueklaserne inden de pakkes i plastkasser og køres op til vingården højt oppe over Rhônefloden bag middelalderlandsbyen Maleval. Her sker der endnu en sortering inden alle stilke fjernes hvorefter de delvis knuste druer køles ned for at få lov til at udveksle aromaer i op til 6 dagen inden temperaturen hæves og den alkoholiske gæring sættes i gang i store lodret stående egefade og rustfrit stål. herefter får den jomfruelige vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den pumpes over i små (15-20% nye) fade fra Allier og Nevers for at modne frem mod aftapningen, som fandt sted allerede i det sene efterår 2019 – 6 måneder tidligere end for bare et par år siden.
Udtrykket i den færdige vin er helt klassisk - eller "old school" om man vil - trods det relativt markante fadtryk, som heldigvis ikke dæmper noterne af friske kirsebær, viol og aromatiske pebre. Omkring årsskiftet 2019/20 virker imidlertid lidt fyldigere, lidt mere "flæsket" end i 2017-årgangen, men den skal sikkert kun lede efter finessen i 6-9 måneder og fra sensommeren 2020 vil dette givet blive en bundsolid ambassadør for druen og distriktet, som kommer til at charmere med sit fine spil mellem mineralitet og søde tanniner adskillige år frem.
Prøv den sammen med en gang klassisk braiserede kalvekæber med glaserede bolche beder og syltede perleløg.
Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter formidler magien i flasken.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Rhône |
Distrikt | Saint-Joseph |
Producent | Pierre Gaillard |
Vinmager | Jeanne & Pierre Gaillard |
Druer | Syrah (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 40000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 14,0 % |
PH-værdi | 3,72 |
Restsukker | 2,0 g/l |
Syreindhold | 3,72 g/l |
Svovlindhold | 83 mg/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 12 måneder på franske fade. 15-20% nye. |
Forventet holdbarhed | 6-8 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 215156 |
Robert Parker udtrykker det meget præcist, når han skriver: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Siden er det gået slag i slag og Pierre Gaillard kan i dag tilbyde en af de mest interessante kollektioner i nordlige Rhône skabt på et spændende miks af frugten fra egne eller lejede vinmarker kombineret med frugten fra betroede druedyrkere.
Hele potentialet mødes i kælderen som ligger udenfor landsbyen Malleval højt oppe på skråningerne langs Rhônefloden. Her gærer druerne til vin i rustfrit stål eller træ alt efter type. Omrøring, overpumpning og sidenhen omstikning begrænses til et minimum og resultatet er en gennemgående transparence og lykkelig elegance i alle vinene, som er ganske enestående.
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring