Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.167,50
Saint-Aubin Rouge Les Combes 1. Cru
- 6 stk. 2.167,50
425,-
566,67 pr. l.
6 stk.
2.167,50
361,25 pr stk.
Spar 382,50
Beskrivelse
Vincent Prunier er en af en række Pruniers, der holder til i Auxey-Duresses. Han startede i 1988 med bare 2 ha. som hans forældre, der ikke var i vinbranchen, havde arvet, og derfra har han med hårdt arbejde og en række aftaler funderet på gensidig respekt opbygget sit domaine, således at han i dag kontrollerer 13 ha. fordelt på hele 12 appellationer. Og den gode nyhed er, at hans livsværk vil blive videreført. Hans søn er blevet færdig med sine studier, og arbejder nu skulder ved skulder med sin far.
En af de centrale vine hos Vincent Prunier er denne røde Saint-Aubin fra Premier Cru marken Combes, eller Les Combes au Sud, som den rettelig hedder. Combes betyder en lille dal eller lavning omgivet af bakker, og det beskriver perfekt den geografiske placering af den blide delvis skovomkransede skråning på højre siden af vejen fra Gamay og ned mod Chassagne-Monrachet. Bare 500 meter er der over til det berømte epicenter for Chardonnay, men ikke desto mindre er det her Pinot Noir fra et lille stykke med omkring 50 år gamle vinstokke, som er i centrum
Høsten er manuel og på vingården sker der en soignering af klaserne inden alle stilke fjernes og druerne efter en let knusning får lov til at udvikle deres aromatiske kompleksitet forud for den egentlige gæring i beton. Den unge vin får lov til at fuldføre den malolaktiske gæringen inden den fylde på fade (ingen nye) og modner 10-12 måneder frem mod en let filtrering og sammenstik af den endelige cuvée, som tappes på flaske, når vinen har fået god tid til at falde til ro.
En nydelig rubinrød glans fyldt Pinot, som er begyndt at tage lidt på i vægt og nu (sommer 2022) fremstår fint udviklet og drikkemoden, selvom den helt sikkert heller ikke vil skuffe om et par år. Ganske subtil i næsen med kirsebær, pæon, lakrids og kakao, og omme bagved tillige strejf af peber og rosmarin. Derpå fint afbalanceret i munden med fin resonans fra den røde frugt og noter fra fadet, som høfligt forbliver i baggrunden.
Producent
Vincent Punier fik foden under eget bord i 1988, da han fik en slags arveforskud i form at 2 ha. fra sine forældre. Siden har Vincent lagt til side og også et par gange været i banken, når attraktive parceller kom til salg. Således regerer han i dag over 13 ha. spredt ud over apellationerne Auxey-Duresses, Meursault, Puligny- og Chassagne-Montrachet samt et par Premier Cru marker i Saint-Aubin, som nok er juvelerne i Vincent Puniers sortiment.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Saint-Aubin ligger vest for Chassagne-Montrachet på den sydlige del af Cote de Beaune i Bourgogne. Appellationen har ca 160 ha vinmarker hvoraf ca 3/4 har Premier Cru status. Her findes ingen Grand Cru marker. Saint-Aubin var tidligere kendt for rustikke rødvine på Pinot Noir, men de seneste 20 år er der sket et markant skift mod hvidvin, og tæt på 80% af produktionen udgøres nu a hvidvin på hovedsageligt Chardonnay. Saint-Aubin nyder ikke samme prestige som naboerne Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet, selvom de kan rumme mange af de samme kvaliteter.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter