31/3/2020 | Magasin 2 2020
Spaghetti vongole
Som på en sommerdag på den italienske lido; solmodne tomater, spaghetti kogt al dente, god jomfruolivenolie, et net hjertemuslinger og et køligt glas Saint Max – så synes tilværelsen svær at slå.
Ingredienser
- 500 g spaghetti tørret
- 2 kg hjertemuslinger
- 5 store tomater søde og solmodne
- 3 skalotteløg fintsnittede
- 1 økologisk citron saft og skal herfra
- ½ dl Løgismose olivenolie
- En håndfuld bredbladet persille grofthakket
Sådan gør du
Muslinger
Step 1. Rens hjertemuslingerne. Det gøres lettest ved at du fylder håndvasken eller en skål med ’havvand’, en blanding af vand og salt, og kommer hjertemuslinger i et par timer eller natten over. På den måde vil muslingerne spytte alt det sand, de indeholder, ud.
Step 2. Når muslingerne er færdige med deres ’udrensning’, skylles de grundigt og beskadigede muslinger kasseres.
Tomater
Step 1. Sæt en stor gryde over med vand og godt med salt.
Step 2. Når vandet koger, blancheres tomaterne i 30 sekunder. Køl dem af i koldt vand.
Step 3. Tag efterfølgende skindet af dem og skær dem i kvarte, fjern saft og kerner og skær til sidst i tern.
Samling
Step 1. Sautér fintsnittede hvidløg og skalotteløg i olivenolien i en bradepande.
Step 2. Tilsæt citronskal- og saft og tomater, sautér og kog sammen i 3-5 minutter.
Step 3. Kog spaghettien i gryden med vand, når vandet koger. Tag tid på spaghettien som anmærket på pastaens emballage.
Step 4. Damp hjertemuslingerne færdige i bradepanden med tomat og løg under låg i 3-4 minutter, til muslingerne er åbne, når der er 7 minutter tilbage af spaghettiens kogetid. Kassér de lukkede.
Step 5. Tilsæt spaghetti og bredbladet persille og vend det hele rundt.
Step 6. Smag til med salt og peber, men pas på at du ikke oversalter, nu muslingerne i forvejen er salte. Servér straks på et smukt, stort fad.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...