• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Spaghetti vongole

Som på en sommerdag på den italienske lido; solmodne tomater, spaghetti kogt al dente, god jomfruolivenolie, et net hjertemuslinger og et køligt glas Saint Max – så synes tilværelsen svær at slå.

4 Personer

INGREDIENSER

500 g spaghetti, tørret
1-2 kilo hjertemuslinger
4-5 store tomater, søde og solmodne
3 skalotteløg, fintsnittede
2 hvidløg, fintsnittede
1 økologisk citron, saften heraf samt 1⁄2 af skallen 1⁄2 dl olivenolie, af rigtig god kvalitet
Bredbladet persille, en håndfuld, grofthakket

Sådan laver du spaghetti vongole

Rens hjertemuslingerne. Det gøres lettest ved at du fylder håndvasken eller en skål med ’havvand’, en blanding af vand og salt, og kommer hjertemuslinger i et par timer eller natten over. På den måde vil muslingerne spytte alt det sand, de indeholder, ud. Når muslingerne er færdige med deres ’udrensning’, skylles de grundigt og beskadigede muslinger kasseres.

Sæt en stor gryde over med vand og godt med salt. Når vandet koger, blancheres tomaterne i 30 sekunder. Køl dem af i koldt vand. Tag efterfølgende skindet af dem og skær dem i kvarte, fjern saft og kerner og skær til sidst i tern.

I en bradepande sauteres fintsnittede hvidløg og skalotteløg i olivenolien. Tilsæt citronskal- og saft og tomater, sautér og kog sammen i 3-5 minutter.

Kom spaghettien i gryden med vand når vandet koger. Tag tid på spaghettien som anmærket på dens emballage. Når der er 7 minutter tilbage af spaghettiens kogetid, dampes hjertemuslingerne færdige i bradepanden med tomat og løg, under låg i 3-4 minutter,

til muslingerne er åbne. Kassér de lukkede. TIlsæt spaghetti og bredbladet persille i og vend det hele rundt. Smag til med salt og peber, men pas på at du ikke oversalter, nu muslingerne i forvejen er salte. Servér straks på et smukt, stort fad.