31/5/2021 | Magasin 5 2021
Spaghetti Puttanesca
En napolitansk pastaklassiker med masser af umami fra ikke blot tomat men også kapers, ansjoser, oliven og toppet med pecorino, der kun gør umamismagen mere udpræget og retten mere vanedannende.
Ingredienser
- Tomatsauce
- 2 dåser flåede eller hakkede tomater i den bedste kvalitet, du kan finde
- 2 stk hakkede skalotteløg
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 tsk tørret chili
- 1 dl god olivenolie
- Derudover
- 400 g tørret spaghetti
- 8 ansjosfileter
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld persille
- 100 g oliven
- 50 g kapers
- 50 g pecorino
Sådan gør du
Step 1
Bag flåede tomater, skalotteløg, hvidløg chili og olivenolie i et ildfast fad ved 140 °C i 5 timer. (Lav den gerne dagen før eller en stor portion, så du har til andre retter. Den holder sig fremragende på køl og bliver kun bedre af at stå et par dage)
Step 2
Kog spaghetti i letsaltet vand, efter anvisning på pakken.
Step 3
Varm tomatsaucen mens spaghettien koger, på en stor pande. Tilsæt finthakkede ansjoser, oliven og kapers. Når spaghettien er al dente tilsættes den på panden med tomatsaucen sammen med lidt af kogevandet. Lad spaghettien opsuge saucen og tilsæt grofthakket persille og basilikum lige inden servering.
Step 4
Server på et stort fad, ”family style”, og riv rigelige mængder pecorino over.
Tip
Direkte oversat fra italiensk betyder Spaghetti Puttanesca “luderens spaghetti”. Der er flere bud på, hvordan netop dette navn er opstået på den skønne napolitanske pastaklassiker, og opfordring hermed videregivet til at lade en google-søgning stå for underholdningen en kedelig stund – der er adskillige spændende sagn om navnets oprindelse.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...