Sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette

OPSKRIFT TIL 2 PERSONER

Magnus' skønne bud på sommersalaten til sommerens mange langbordsmiddage. Østers siges at være verdens sundeste råvarer og så fulde af protein, at et par kan gøre det for et æg i en mayonnaise!

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. juli 2022 | Nr. 4 2022

INGREDIENSER

• 3 østers, kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod året rundt.

• 1 spsk. stikkelsbærkompot med sennep (læs opskriften)

• 1 spsk. æbleeddike

• 4 spsk. god olivenolie

• Salt og peber

• Forskellige salater som f.eks. castelfranco, radicchio og hovedsalat

• Forskellige frisk urter som f.eks. kørvel, estragon og persille

• Friskbælgede ærter

Opskrift på sommersalat

SÅDAN GØR DU

1. Blend østers, stikkelsbærkompot og æbleeddike til en homogen masse med en stavblender.

2. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, lidt efter lidt til konsistensen er tyk og cremet. Pas på det ikke skiller.

3. Skyl og slyng salater og urter.

4. Anret salaten og dryp generøse mængder af østersvinaigretten over. Servér med det samme.