Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

SMØRPOCHERET HELLEFLYNDER

OG SYDAFRIKANSK CHARDONNAY

En ting er at henrykkes over, hvad man præsenteres for på tallerkenen eller i glasset – begge oplevelser kan gøre store indtryk – noget helt andet er, når mad og vin går op i en højere enhed. Så er to plus to pludselig meget mere end fire. Vores kokke og sommelier har sammensat det perfekte match for juni måned med udgangspunkt i årstidens råvarer og sæsonens oplagte vinvalg. Her får du opskriften og anbefalingen til vinen dertil. Velbekomme.

Walker Bay Chardonnay Reserve

2016

INGREDIENSER Til fisken:

4 helleflynderfileter a ca. 150 g 100 g smør
1 dl tør Vermouth
Salt

Peber

Pocheret blomkål:

1 lille blomkål Pocheringslage fra fisken

Blomkålspuré:

1 lille blomkål 2 spsk. smør 1 dl fløde Lidt vand

Sauce:

Pocheringslage fra fisken 10 ramsløgsblade i strimler 1 spsk. koldt smør
1 tsk. revet citronskal
Salt
Peber

Pynt:

Ristede hakkede mandler
Crudité af blomkål
(fine skiver af blomkål, lagt i isvand)
Spæde skud fra ramsløg

SÅDAN GØR DU (Opskrift til 4 personer)

Ordn fisken, og krydr med salt og peber. Lad fisken trække minimum 10 minutter på køl.

Bland en pocheringslage:

Reducér Vermouth til halv mængde, og montér med koldt smør, til du får en cremet konsistens. Lad lagen stå, mens du tilbereder blomkål.

Pocheret blomkål:

Ordn blomkål, og skær det i 4 flotte både. Lad bådene småsimre – pochere – i ca. 4-6 minutter i pocheringslagen. Gem lagen.

Blomkålspuré:

Skær blomkål i mindre stykker, og steg dem gyldne i smør. Tilsæt fløden og
en smule vand. Kog blomkålen helt mør i væden og blend herefter til en fin puré. Hold blomkålspureen lun frem til servering.

Pocheret helleflynder og sauce:

Pochér fisken i lagen i ca. 4 minutter, lige under kogepunktet, lige før du som det sidste laver saucen.

Blend hurtigt pocheringslagen med ramsløg og det kolde smør, smag til med salt, peber og citronskal, og anret straks herefter.

Anretning:

Placér helleflynder på en – gerne varm – tallerken sammen med en god klat blomkålspuré og pocheret blomkål.

Pynt retten med ristede hakkede mand- ler, og hæld sauce ved retten. Retten kan pyntes yderligere med lidt crudité af blomkål samt spæde skud fra ramsløg.

 

Chardonnay Reserve, Creation, 2016

EN ÅBENBARING OG FREMRAGENDE MADVIN
Creations premiereårgang af Reserve-udgaven af husets stolthed og største succes, Chardonnay, er en åbenbaring for alle yndere af Chardonnay og en fremragende madvin. Frugten balancerer mellem det flæskede i form af fersken, melon og mandarin samt det kølige med gnistrende citrus og moden grape. 10 måneders lagring på de bedste franske fade, heraf 40 % nye, og jævnlig bærmeomrøring har udviklet en ekstraordinær viskositet med elementer af piskefløde, ristede hasselnødder, bourbonvanilje og blød nougat.
Helt sin egen midt mellem alle de andre. Servér ved 12 °C.