28/2/2024 |
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det endda ikke så svært.
Ingredienser
- 200 g mandler gerne Marcona eller Valencia
- 2 dl vand
- 1 tsk groft salt
- Evt. krydderi efter ønske og smag
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 150 °C varmluft.
Step 2
Hæld alle ingredienserne i en gryde og bring vandet i kog. Lad vandet koge helt væk og læg mandlerne i et ildfast fad, drys eventuelt med krydderi, hvis du ønsker det.
Step 3
Stil pladen i ovnen og bag mandlerne i ca. 30 minutter. Vend rundt i mandlerne undervejs.
Step 4
Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem køle af.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...