Salat med pærer
blåskimmelost og glaserede valnødder
Ingredienser
- Beignetdej
- 120 g Løgismose hvedemel
- 14 g bagepulver
- 18 g maizena
- 2½ dl danskvand
- 1 l vindruekerneolie til fritering
- Glaserede valnødder
- 2 dl flydende lynghonning
- ½ dl æbleeddike
- 100 g valnødder
- Pærer
- 4 stk conference pærer
- 100 g blåskimmelost
- ½ bakke rucola
- 1 spsk koldpresset rapsolie
- Lidt syltede tyttebær
Sådan gør du
Beignetdej
Step 1. Mel, bagepulver og maizena vendes godt sammen i en skål. Tilsæt danskvand, indtil dejen er glat og letflydende.
Glaserede valnødder
Step 1. Giv honningen et opkog og lad den småsimre, til den bliver gylden. Tilsæt æbleeddike og valnødder og kog under omrøring, til honningen hænger fast på valnødderne.
Pærer
Step 1. Skær pærerne i kvarter, fjern kernehusene og halver kvarterne på langs. Grill pærestykkerne på en grillpande, til de har et gyldent grillmønster.
Step 2. Bræk blåskimmelosten i stykker på størrelse med en valnød, dyp ostestykkerne i beignetdejen og friter ved 180 grader, eller når olien bruser omkring en tændstik, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Friter ikke flere ad gangen, end du kan styre.
Step 3. Skyl rucolaen grundigt og slyng den tør. Mariner salaten og pærerne i lidt rapsolie og anret med de lune ostebeigneter, nødder og tyttebær.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...