• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Rokkevinge

Med brunet kaperssmør og friske krydderurter

Rokkevinge er en virkelig lækker spise. Det er bare utrolig vigtigt, at fisken er superfrisk, da den ret hurtigt efter fangsten begynder at udvikle en ammoniakagtig duft og smag. Retten her vil jeg anbefale at spise på middelhavsmanér, altså uden alt for meget tilbehør. Spis i stedet en salat som forret og slut måltidet af med et stykke ost og lidt dessert.

 

4 PERSONER 

INGREDIENSER

ROKKEVINGE
4 stykker rokkevinge a 200 g 
2 spsk hvedemel 
Ca. 2 spsk vindruekerneolie 
1-2 spsk smør 
2 kviste rosmarin 
2 fed hvidløg skåret i halve 
Salt og friskkværnet peber

KAPERSSMØR
170 g smør 
2 skiver daggammelt lyst brød uden skorpe
4 spsk kapers 
1 finthakket skalotteløg 
Fintrevet skal af 1 økologisk citron 
½ tsk Piment d’Espelette 
1 lille håndfuld finthakket persille

PYNT
Krydderurter, f.eks. en lille håndfuld kørvel

SÅDAN TILBEREDES ROKKEVINGE

ROKKEVINGE: 

Krydr fisken med salt og peber og vend stykkerne i mel. Varm olien på panden og steg vingerne i et par minutter på hver side. Læg så smør, rosmarin og hvidløg i panden og lad det bruse op. Steg fisken i yderligere et par minutter på hver side, mens du jævnligt overhælder den med stegesmørret

KAPERSSMØR: 

Varm smørret i en kasserolle, til det netop bliver nøddebrunt. Riv eller skær brødet i små stykker og steg det sprødt i smørret. Tag kasserollen fra varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Anret fisken på lune tallerkner og overhæl den med smørret. Pynt med masser af friske krydderurter. Server evt. nye danske kartofler til.

Andre retter med hvid fisk

Torskerillette

Lær opskriften her