• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Pasta-liljer med svampe

4 PERSONER

Sæt yderligere glæde til måltidet med pasta i smukke former. For nogle kan det virke barnligt, men det er en fryd for både øje og gane, når formen er smuk og fremmed. Cascina San Giovanni former pasta som liljer og bruger æg fremfor vand i pastadejen. Det giver en smidig og velsmagende pasta.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. september 2021 | Nr. 7 2021

Ingredienser

• 500 g blandede svampe

• 1 pose liljeformet pasta fra Cascina San Giovanni

• Svampebouillon (se opskrift) eller en god hønse eller grøntsagsbouillon

• 1 skalotteløg, finthakket

• 1 hvidløg, finthakket

• 1 kvist rosmarin

• 1 kvist timian

• Krydderurter (f.eks. basilikum, estragon, persille)

• 50 g Parmigiano Reggiano

• 100 g tørsaltet bacon eller guanciale, i små tern

Olivenolie

Pasta-liljer med svampe

SÅDAN GØR DU

1. Steg bacon i lidt olivenolie på en pande, ca. 4 minutter, tilsæt svampe og steg yderligere 4 minutter.

2. Hak skalotteløg og hvidløg og tilføj til bacon og svampe, sammen med rosmarin og timian, og sautér yderligere 4 minutter.

3. Tilsæt bouillon, skru ned for varmen og lad det simre 15-20 minutter.

4. Kog pastaen al dente i saltet vand, som anvist på pakken.

5. Vend pastaen i bacon-svampeblandingen.

6. Sluk for varmen og riv parmesan over. Vend rundt. Riv mere parmesan over og top til sidst med friske krydderurter. Servér ved bordet i gryde eller stort lerfad.

­

FLERE OPSKRIFTER MED SVAMPE

Tag med på skattejagt i skovbunden

Læs mere

Sådan renser du dine svampe

Læs guiden