Paella
Med Løgismosekylling, Chorizo og rejer
Når man er i sommerhus, hvad enten det er eget eller lejet, skal middagen være let, selvfølgelig passe til god vin og kunne indeholde lidt af hvert afhængig af hvad havnen, købmanden og gårdbutikken har i sit udvalg. Paella er en ret fuld af sommer, som kan varieres i det uendelige alt afhængig af vin og tilgængelige råvarer. Lav gerne rigeligt og nyd resterne til frokost dagen efter.
INGREDIENSER
Til 4 personer
Grønt:
100 g ærter
2 tomater
3 fed hvidløg
1 skalotteløg
Persille og citron til pynt
Kød og fisk:
Løgismose-kyllingebryst i tern (kan købes i Netto i hele landet)
100 g rejer
100 g chorizopølse
Krydderier:
salt og peber
1⁄2 tsk safran
1-2 laurbærblade 1 tsk. tørret chili
Desuden:
5 dl ris (risottoris)
1 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
5 1⁄2 dl hønsebouillon

SÅDAN LAVER DU PAELLA:
Kom olien i en tykbundet gryde og svits risene heri i ca. 4 minutter. Tilsæt hakket hvidløg, skalotteløg, salt, safran og laurbærblade og overhæld blandingen med hvidvin og hønsebouillon.
Lad det hele simre i ca. 20 minutter.
Skær kyllingebryst og chorizo i passende størrelser. Brun kyllingen af i lidt olie i en wok eller en dyb pande og tilfør chorizoen.
Hæld risblandingen inklusiv kogevandet, over kødet. Tilsæt ærter og rejer og smag til med salt, peber og chili.
Kog blandingen igennem til risene er helt møre og væsken kogt væk.
Pynt med persille, friske tomater og citronbåde og servér gerne paellaen direkte i panden.