1/1/1970 |
Koldhævet ølandshvedebrød
Ingredienser
- 100 g Løgismose ølandshvedemel
- 400 g Løgismose hvedemel
- 4 dl vand
- 1 dl Løgismose yoghurt naturel
- 8 g gær
- 1 tsk fint salt
- 3 spsk olie
Sådan gør du
Step 1.
Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gæren i blandingen. Tilsæt mel og salt.
Step 2.
Rør dejen godt i et par minutter. Giv dejen en hvilepause på 5 minutter. Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv – gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.
Step 3.
Smør en skål med olien og læg dejen ned i skålen. Dæk skålen til med låg eller køkkenfilm og lad skålen stå ude på køkkenbordet i 2 timer. Sæt skålen i køleskabet og lad dejen hæve natten over. Tag skålen ud af køleskabet en time før bagning.
Step 4.
Sæt en bageplade i ovnen og varm op til ca. 250° varmluft. Når ovnen er varm, drysser du godt med mel ud på et stykke bagepapir. Lirk forsigtigt dejen ud på papiret og fold dejen forsigtigt ind over sig selv – uden at slå luften ud. Tag den varme bageplade ud af ovnen og skub bagepapiret med brødet på ind på den varme bageplade. Sæt bagepladen hurtigt ind i ovnen.
Step 5.
Skru ovnen ned til 225° efter 10 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 35-40 minutter.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...