• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Koldhævede ølandsboller

Ca. 20 boller

INGREDIENSER

800 g (8 dl) koldt vand
700 g hvedemel
200 g ølandshvedemel
50 g (1/2 dl) yoghurt naturel
24 g (2 spsk) salt
14 g gær

Sådan laver du ølandshvedeboller

Bland alle ingredienser, og rør dem sammen med fast hånd i 4-5 min.

Lad dejen stå i 10 min., og rør igen med fast hånd i 4-5 min.

Dæk dejen til og lad den stå overdækket på bordet i 30 min., og herefter på køl natten over.

Tænd ovnen på 240 °C – lad bagepladen være i ovnen (hvis du har en bagesten er det endnu bedre).

Skær boller af dejen, og lad dem hvile til ovnen er varm.

Kom bollerne på den varme plade med bagepapir på, og bag i 16-20 min. eller til bollerne lyder hule, når du banker dem i bunden.

Lad bollerne hvile i 10-15 min., inden de skæres ud.