Koldhævede ølandsboller
Ca. 20 boller
INGREDIENSER
800 g (8 dl) koldt vand
700 g hvedemel
200 g ølandshvedemel
50 g (1/2 dl) yoghurt naturel
24 g (2 spsk) salt
14 g gær

Sådan laver du ølandshvedeboller
• Bland alle ingredienser, og rør dem sammen med fast hånd i 4-5 min.
• Lad dejen stå i 10 min., og rør igen med fast hånd i 4-5 min.
• Dæk dejen til og lad den stå overdækket på bordet i 30 min., og herefter på køl natten over.
• Tænd ovnen på 240 °C – lad bagepladen være i ovnen (hvis du har en bagesten er det endnu bedre).
• Skær boller af dejen, og lad dem hvile til ovnen er varm.
• Kom bollerne på den varme plade med bagepapir på, og bag i 16-20 min. eller til bollerne lyder hule, når du banker dem i bunden.
• Lad bollerne hvile i 10-15 min., inden de skæres ud.