1/1/1970 |
Planteboller i tomatsauce
Med squash-spaghetti
Ingredienser
- Planteboller
- Squashpasta
- 2 stk squash
- Tomatsauce
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 1 spsk tomatpuré
- 2 dåser flåede tomater (800 g)
- 2 spsk balsamicoeddike
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 1 håndfuld basilikum
- 1 bøtte Løgismose pesto verde
Sådan gør du
Planteboller
varm en stor pande op ved middel varme, form farsen i mindre kugle og steg et par minutter, til de er gyldne.
Tomatsauce
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Steg dem i olie på en pande ved middel-varme i et par minutter. Tilsæt tomatpure og flåede tomater, og lad saucen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, og gerne længere. Smag til med salt, peber og balsamicoeddike. Du kan eventuelt blende saucen, hvis du ønsker den glat og ensartet. Vend de stegte planteboller i saucen lige inden servering.
Squashpasta
Skær squashene på et japansk mandolinjern eller med en spiralizer, så du får tynde spaghettilignende strimler. Ved servering blancheres squashstrimlerne i 20 sekunder i rigeligt, spilkogende vand tilsat salt i 20 sekunder; de skal udelukkende have lidt varme, og ikke gennemkoges. Hæld vandet fra og bland squashstrimlerne med plantefars-boller og tomatsauce, eller sæt de to elementer på bordet for sig. Drys finthakket basilikum og Løgismose pesto over retten.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...