1/1/1970 |
Gourmet hotdog
Med kantarelremoulade, bagte blommetomater og sprøde løgringe
Ingredienser
- 5 stk gode pølser
- 5 stk pølsebrød af god kvalitet
- 5 stk blommetomater
- 1 kvist frisk timian
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 stk løg
- 1 stk æg
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- 2 spsk rasp
- Vindruekerneolie til fritering af løgringe
- Kantarelremoulade
- 100 g kantereller
- 5 dl vindruekerneolie
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- 1 spsk sennep
- ½ dl hvidvinseddike
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 spsk hakkede cornichoner
- 1 spsk hakkede skalotteløg
- Karse til pynt
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bagte blommetomater
Step 1. Skær tomaterne i skiver og krydder dem med timian, rosmarin, sukker, salt og peber. Herefter lægges de i et lille ovnfast fad og bage møre ved ca. 120 gr.
Sprøde løgringe
Step 1. Brug et så lille løg som muligt, gerne et skalotteløg. Skær løget i tynde skiver og tryk ringene ud, hvorefter de paneres i mel, æg og rasp. Steg dem sprøde og gyldne i vindruekerneolie. Krydder med salt og peber.
Kantarelremoulade
Step 1. Kog de rensede kantareller i 5 dl. vindruekerneolie ved svag varme i ca. 20 – 25 min. Olien må kun lige simre. Olien med svampene i stilles til afkøling. Når svampe og olie er blevet helt koldt, tages svampene op og hakkes fint og stilles til side.
Step 2. Nu laves selve mayonnaisen. Pisk æggeblommer, sennep og eddike sammen. Tilsæt kantarel olien lidt ad gangen mens der konstant piskes, til den får en tyk konsistens. Bliver den for tyk kan den spædes med en smule vand. Tilsæt så de hakkede kantareller, løg, kapers og cornichoner.
Step 3. Smag til med salt og peber og lidt frisk hakke karse.
Tip
Bag selv nogle sprøde pølsebrød eller find nogle af god kvalitet.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk